Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

THΓΑΝΙΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


την συνταγη μας εστειλε ο Κος Μπαντης 
ME TO «ΕTOIMO MΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΑΕ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ THΓΑΝΙΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
200 γρ. νερό
½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½  κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι.
Ακολούθως προσθέτουμε το «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» και τα ζυμώνουμε καλά, με το χέρι.
Το ζυμάρι μας είναι έτοιμο. Το χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια για να ανοίξουμε το φύλλο μας, όσο πιο λεπτό μπορούμε.
Σε μια καλώς αλευρωμένη με το «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» επιφάνεια τοποθετούμε τα μπαλάκια μας, και αρχίζουμε να τα «ανοίγουμε» ένα-ένα με τον πλάστη μας, όσο πιο λεπτά μπορούμε.
Κόβουμε το φύλλο μας σε μακρόστενες λωρίδες. Τις μεσαίες λωρίδες, που είναι αρκετά μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση (βλ. σχήμα)
.
Βάζουμε στην κάτω αριστερή γωνιά της λωρίδας μία κουταλιά από την γέμιση, γυρίζουμε την κάτω δεξιά γωνία της λωρίδας προς τα αριστερά, ώστε να καλύψει τη γέμιση. Διπλώνουμε το τρίγωνο κομμάτι που σχηματίστηκε προς τα επάνω. Ξαναδιπλώνουμε το τρίγωνο κομμάτι προς τα δεξιά και συνεχίζουμε να διπλώνουμε «μεταφέροντας» το τρίγωνο, έως ότου τελειώσει το φύλλο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες λωρίδες του φύλλου, μέχρι να τελειώσει η γέμισή μας.
Ακολούθως τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια μας σε καυτό λάδι της αρεσκείας μας (π.χ. σπορέλαιο) και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Σημείωση: To λάδι να «καλύπτει» τα τυροπιτάκια μας μέχρι τη μέση τους

Για τη γέμιση (ενδεικτικά):
300 γρ. φέτα
1 αυγό ολόκληρο.
Τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ώσπου να πάει το αυγό σε όλη τη γέμιση.
Προαιρετικά προσθέτουμε κάποιο μπαχαρικό (π.χ. πιπέρι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου