Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Χειροποίητα σοκολατάκια χωρίς γλουτένη

Αλλη μια συνταγη απο την Νοεμι κλ.

Υλικά
  •  1  κουβερτούρα μαύρη 200γρ. Nestle χ.γ. + ½ κουταλ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1  κουβερτούρα λευκή  «            «                  «
  •  η κουβερτούρα γάλακτος           «
(Βάζουμε σοκολάτα όποια  προτιμάμε ) 

Γέμιση
  •  λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα η φουντούκια
  •     λίγες σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ (προαιρετικά)
  •     ή cranberries, ζαχαρωμένα κερασάκια , βύσσινα κλ.
  •     ή μικρό κομματάκι αμυγδαλόπαστα (marzipan)

2-3 καλούπια σιλικόνης για μικρά σχήματα (από μαγαζάκι είδη κουζίνας) καλούπια για πάγο από σιλικόνη επίσης κάνουν.
Η ποσότητα της σοκολάτας εξαρτάται από το μέγεθος των καλουπιών.

Εκτέλεση
   
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μικρά μπολάκια πάνω σε ατμό, προσθέτουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο για γυαλάδα . Γεμίσουμε τα καλούπια μας με την λιωμένη σοκολάτα λευκή σε εν 1/3-ο , αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν λίγο, μετά βάζουμε κατά προτίμηση ένα αμύγδαλο η άλλο ξηρό καρπό, μια σταφίδα κτλ για γέμιση, τελικά συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη μαύρη σοκολάτα ή γάλακτος. Αφήνουμε τα καλούπια στην συντήρηση για μια , δύο  ώρες  περίπου. Όταν κρύωσαν τις βγάζουμε πολύ εύκολα από τα καλούπια, διατηρούνται σε κουτάκι κλειστό και εκτός ψυγείου, αν δεν θα εξαφανιστούν πρόωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου