Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ιταλικη πιτσα χ.γλ.

Απο τον Βασιλη Κ. 
Ιταλική Πίτσα Χωρίς Γλουτένη (Παραλλαγή της συνταγής του Άκη Πετρετζίκη)

Υλικά:
  • 400 γραμμάρια αλεύρι (200 Schar B, 200 Αλεύρι Αγίου Γεωργίου για όλες τις χρήσεις)
  • 50 γραμμάρια Πολέντα, Molino
  • 350 γραμμάρια χλιαρό νερό
  • 1-2 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 8 γραμμάρια μαγιά

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, και προσθέτουμε τη πολέντα το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Εν συνεχεία και αφού έχουμε αφήσει 2-3 λεπτά τη μαγιά στο νερό και τα έχουμε ομογενοποιήσει, τα προσθέσουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε αρχικά με ένα κουτάλι, κυκλικά από το κέντρο του μπολ. Τέλος ζυμώνουμε με τα χέρια ώστε να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε περίπου 45 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού φουσκώσει την ξαναδουλεύουμε για 2 λεπτά. Τη χωρίζουμε σε 8-10 μπαλάκια, λίγο μεγαλύτερα από αυτά του τένις. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε κάποια από τα μπαλάκια στη κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε μελλοντικά.
Τώρα σε ξύλινη αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλο πίτσας γυρνώντας ανά διαστήματα τις όψεις του φύλου! Ταυτοχρόνως, βάζουμε ένα ταψί στο πάτο του φούρνου, με τα τοιχώματα προς τα κάτω και τον πάτο προς τα πάνω ώστε να δημιουργήσουμε μια επιφάνεια ψησίματος πίτσας! Ανάβουμε το φούρνο στους 250οC. Αφού έχουμε ανοίξει τις πίτσες μας, βάζουμε ότι υλικά θέλουμε που να μην ξεπερνούν συνολικά το βάρος των 50 γραμμαρίων! Θα βγουν λεπτές πίτσες και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει! Τις έχω κάνει 3 φορές και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Θα ανεβάσω φώτος σύντομα!
Καλή επιτυχία,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου