Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

ΝΙΟΚΙ χ.γλουτενη



 Μια συνταγη απο την Μαρικα & τον Στρατη

ΝΙΟΚΙ 
ΥΛΙΚΑ 
500γρ. πατατες βρασμενες
1αυγο
150γρ. αλευριχ.γ.
αλατι .πιπερι χ.γ.
μοσχοκαρυδο χ.γ.
... ζωμο λαχανικων χ.γ. σπιτικο
τυρι γκουντα τριμμενο χ.γ.

ΣΑΛΤΣΑ 2-3 κουταλιες λαδι
χυμο ντοματας χ.γ.
ζωμο λαχανικων χ.γ. σπιτικο
ριγανη πιπερι χ.γ.
μπεικον η προσουτο χ.γ.

Παιρνουμε τις βρασμενες πατατες και τις κανουμε πουρε .Στον πουρε προσθετουμε το αυγο, το αλατοπιπερο,το μοσχοκαρυδο και το αλευρι ζυμωνουμε καλα.
Χωριζουμε το μειγμα σε μπαλακια τα πλαθουμε σε κορδονι και τα κοβουμε σε κομματια. Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο νερο και ριχνουμε τοζωμο . Μολις αρχισει να βραζει το νερο ριχνουμε τα νιοκι μολις ανεβουν στην επιφανεια ειναι ετοιμα.Τα στρωνουμε σε μετριο πυρεξ ριχνουμε(.... και τη σαλτσα που εχουμε ετοιμασει βραζοντας ολα τα υλικα μαζι μεχρι να πηξουν ελαφρα ).Ριχνουμε απο πανω το τριμενο τυρι και το βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200βαθμους ,ψηνουμε για 20 -30 λεπτα. Υ.Γ. Ενα απο τα αγαπημενα φαγητα του Παντελη
Y.Γ.Μπορειτε να τα χρησιμοποιησετε και σαν γαρνιτουρα σε κοκκινιστο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου