Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΕΠΕΣ ΑΠΟ ΦΑΓΟΠΥΡΟ


η συνταγη απο την Αδριανα Ξε.Μαρ.

Υλικά...
1 ½ λίτρο γάλα,
 500 γρ. αλεύρι φαγόπυρο,
 7 αβγά,
 λίγο αλάτι,
λίγη ζάχαρη,
1 κουταλιά ελαιόλαδο.

 

Εκτέλεση...
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, στο κέντρο τα αβγά, λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, το λαδάκι και λίγο από το γάλα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα προσέχοντας να μην έχουμε κομματάκια. Όταν έχουμε μια ωραία και λεία ζύμη, προσθέτουμε όλο το υπόλοιπο και ανακατεύουμε καλά.   Φτάνει 1 ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι. Άμα είναι για πρωινό, αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Το πρωί ανακατεύουμε καλά και άμα χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο γάλα ή νερό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν είναι ζεστό, χύνουμε μια κουτάλα ζυμάρι έτσι ώστε να σκεπάζουμε όλη  την επιφάνεια του τηγανιού με μια λεπτή στρώση ζύμη. Ψήνουμε περίπου 1’ κάθε πλευρά. Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο. Οι κρέπες με φαγόπυρο είναι νοστιμότερες από τις συνηθισμένες. Σερβίρουμε με ζαχαρίτσα, μαρμελάδα, μέλι, τυρί τριμμένο, ότι θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου