Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

mini bake rolls xωρις γλουτενη

Υλικα.
200 γρ αλευρι καπλανιδη (μειγμα γαι κεικ) χωρις γλ.
1 κουτ. γλ. μπεικιν χ.γλ.
1 κουτ. γλ. ζαχαρη
1 πρεζα αλατι
1 φακ μαγια Γιωτης (χ.γλ.)
χλιαρο νερο οσο παρει
ηλιελαιο + αλατι σε ενα μπολ
 Για τις γευσεις : πιπερι, παπρικα, ριγανη, σκορδο λιωμενο, παρμεζανα, αλατι , σουσαμι κλπ κλπ



Σε μια λεκανη κοσκινιζω ολα μαζι τα στερεα υλικα. προσθετω το νερο με την μαγια σταδιακα κ ζυμωνω με λαδωμενα χερια. Η ζυμη πρεπει να ειναι σφιχτη  για να δουλευται.  χωριζω την ζυμη σε τοσα μπαλακια οσα  τα μυρωδικα , μπαχαρικα κλπ που θελω να προσθεσω. Φτιαχνω ανακατευοντας τα υλικα διαφορα μπαλακια διαφορετικων γευσεων.
Σε πολυ καλα λαδωμενη λαμαρινα ανοιγω φυλλο πολυ λεπτο ( 2 χιλ περιπου). με κατι στρογγυλο π.χ. σφηνοποτηρο  χαραζω το φυλλο σε πολλα μικρα στρογγυλα bake rolls , τα τρυπαω με ενα μαχαιρι ή το αναποδο ενος κουταλιου κ αφαιρω την περισσευουμενη ζυμη αναμεσα στα κυκλακια.
Αλοιφω με ενα πινελο το ηλιελαιο με το αλατι (προσοχη να ειναι μπολικο γιατι ειναι αυτο που βοηθα στο χρυσοκοκκινο ψησιμο. Τα φουρνιζω για περιπου 10-15 λεπτα στον αερα στους 190.

υ.γ. θελω να δοκιμασω κ με γευση μπεικον... υποθετω λιγο πολτοποιημενο θα δοσει γευση απο πιτσινια...Τα αγαπημενα της κορης μου ειναι με σκορδο κ παπρικα. εχω προτιμω του τυριου κ τα σκετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου