Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

σταφιδοψωμο νηστησιμο

 Η συνταγη αυτη ειναι απο την Μακη Γιοκ. κ εκτος απο γλουτενη δεν περιεχει αυγα κ γαλα

  • 500 γρ. mix B schar
    1 φακελάκι μαγιά χ.γ.
    6 κ.σ. ζάχαρη
    1κ.γ. κοπανισμένη μαστιχα με μαχλέπι
    1 κ.γ. κανέλλα
    ξύσμα από πορτοκάλι
    500 ml χλιαρό νερό
    60 γρ. μαργαρίνη λιωμένη , σταφίδες , σουσάμι

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρουμε μια κολλώδη και καθόλου σφιχτή ζύμη, χωρίς σβώλους. Στο τέλος προσθέτουμε την σταφίδα. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο φόρμες κέικ μιας χρήσης λαδωμένες και στρώνουμε την επιφάνεια με βρεγμένη σπάτουλα. Πασπαλίζουμε το σουσάμι. Το αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 45ο έως διπλασιαστέί ο όγκος και μετά ψήνουμε στους 180ο αέρα έως πάρει χρώμα ελαφρώς καφετί. (golden brown).
Tα βγάζουμε από τις φόρμες όταν κρυώσουν λίγο και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Εγώ τα κόβω σε φέτες και τα βάζω σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Βγαίνουμ περίπου 20 φέτες καλές. Κάθε πρωί ζεσταίνω 2 φέτες (μέσα σε κλειστό αλουμινόχαρτο) για πρωινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου