Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Κεικ με μέλι και ξηρούς καρπούς

Κεικ με μέλι  και ξηρούς καρπούς

Υλικά

    6      αυγά μεγάλα
250 γρ. ζάχαρη κρ.
250 γρ. μέλι  (ή 3 χοντρές κουταλιές σούπας - λόγο κρίσης)
300-350 γρ. αλεύρι χ.γ. ( μίγμα Glutafin +ScharC, ή  Καπλανίδη για κεικ)
    1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
    1  χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη και μέλι να ασπρίσει, προσθέτουμε τη σόδα και το μισό αλεύρι.. Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα ασπράδια. Απαλά ενώνουμε τα δύο μίγματα και βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Στρώνουμε ένα ταψί με  λαδόκολλα και αραδιάζουμε το μίγμα μας πασπαλίζοντάς το με χοντροκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 β. περίπου 25 λεπτά. Από το μέλι κοκκινίζει γρήγορα! Όταν κρύωσε, το κόβουμε σε τετραγωνάκια. Σε κλειστό κουτί κρατάει αρκετές μέρες φρέσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου