Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Ψωμί ΧΓ με πολέντα Molino

 Συνταγη που μας εστειλε η Νοεμι Κλ.


Η δόση είναι για δύο φόρμες μακρόστενες για κεικ.
Υλικά

·       400 γραμμ.  αλεύρι Schar Β
·       200 γραμμ. αλεύρι Glutafin χ.γ.
·       100 γραμμ. Πολέντα  Molino
·       2 κ. γλυκού αλάτι ή και παραπάνω
·       1 πακέτο μαγιά χ.γ. + 1 κ. γλυκού
·       2 κ. σούπας ελαιόλαδο
·       0,65 λ  χλιαρό νερό
·       0,25 λ  ζεστό νερό περίπου για ζεμάτισμα  της πολέντας

Εκτέλεση

    Πρώτα ζεματάμε την πολέντα Molino , θα φουσκώσει , εάν είναι πολύ σφικτή προσθέτουμε και άλλο νερό και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βάζουμε τα αλεύρια στο μπολ με το αλάτι, μαγιά, ελαιόλαδο και το νερό, ανακατεύουμε με ηλεκτρικό μίξερ χειρός και προσθέτουμε την πολέντα. Εάν είναι πολύ σφικτή η ζύμη βάζουμε και άλλο νεράκι. Δουλεύουμε την ζύμη ώσπου να γίνει χωρίς σβόλους.
    Λαδώνουμε με Βιτάμ  δύο φόρμες του κέικ και μοιράζουμε την ζύμη στις φόρμες. Αφήνουμε να φουσκώσει 45 λεπτά στο φούρνο σε 40 βαθμούς, μετά ανεβάζουμε την θερμοκρασία σε 200 C και ψήνουμε 1 ώρα. Βγάζουμε από τις φόρμες τα ψωμιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
 Για μελλοντική χρήση κόβουμε το ψωμί σε φέτες και τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα στη κατάψυξη.
    Είναι πολύ νόστιμο φρέσκο, ελαστικό, σαν το κανονικό ψωμί. Βγάζοντας από την κατάψυξη αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστάνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου