Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Ψωμί με μίγμα αλεύρων Schar B + Glutafin

Την συνταγη μας εστειλε η Νοεμι Κλ.

Υλικά ( για δύο μακρόστενες φόρμες του κείκ)

·       400 γρ. αλεύρι Schar Β
·       300 γρ. αλεύρι Glutafin
·       1 φακελάκι + 1 κ.γ. μαγιά
·       1 κ.γ. γεμάτο αλάτι
·       2 κ.σ. ελαιόλαδο
·       1 κ.σ. σουσάμι
·       1 κ.σ. λιναρόσπορο
·       2-3 κ.σ. πολέντα Molino di ferro (ξερή)
·       620 ml  χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αλεύρια σε ένα μπολ με τα άλλα υλικά και σιγά-σιγά προσθέτουμε το νεράκι ανακατεύοντας με ηλεκτρικό μιξέρ,  ώσπου  να γίνει μια μαλακή ζύμη δουλεύοντας  για περίπου 3-5 λεπτά. Μοιράζουμε  τη ζύμη σε δύο λαδωμένες φόρμες με βιτάμ,  αφήνουμε στο φούρνο στις 50 βαθμούς να διπλασιαστεί η ζύμη, μετά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε 200 β. και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Το αποτέλεσμα είναι ένα αρκετά ελαστικό, νόστιμο ψωμάκι.

Παραλλαγη της ανω συνταγης (δοκιμασμενο)
250 γρ Σαρ Β
250 γρ Glutafin μαυρο αλευρι
400 ml περιπου νερο
1 φακελακι μαγια
1 κουταλι σουπας γεματο χαρουπαλευρο
1 κ.σ. λαδι
1 κ.γλ. αλατι

Υλικα για μια φραντζολα (φορμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου