Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Στρούντελ ΧΓ με μήλα

Συνταγη που μας εστειλε η Νοεμι Κλ.


Υλικά για δύο φύλλα
• 300 γρ αλεύρι ΧΓ (μισό Shar B + μισό Glutafin)
• 50 γρ κορνφλάουρ ή άμυλο πατάτας
• 1 αυγό
• 50 γρ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
• 100- 150 ml νερό
• 1 κ.γλ. ξίδι
• λίγο αλάτι
• 50 γρ μαργαρίνη λιωμένο για αλοιφή

Γέμιση
• 5 μέτρια μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε λεπτές φέτες
• 150 γρ τριμμένα καρύδια
• 150 γρ. ζάχαρη άχνη
• 60 γρ. σταφίδες προαιρετικά
• λίγη κανέλλα

Ανακατεύουμε τα υλικά για την ζύμη με μιξέρ. Αφήνουμε να ξεκουραστεί ώσπου ετοιμάζουμε τη γέμιση. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στην επιφάνια εργασίας και ραντίζουμε με λίγο ρυζάλευρο. Πλάθουμε τη ζύμη σε 2 χιλ. πάχος περίπου. Αλείφουμε το φύλλο με τη μαργαρίνη και απλώνουμε τα μήλα, καρύδια, άχνη, σταφίδες και κανέλλα. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό και μεταφέρουμε στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος Το ίδιο κάνουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε τα ρολά με τη λιωμένη μαργαρίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Σερβίρουμε το στρούντελ κομμένο σε φαρδιές φέτες και πασπαλίζουμε με άχνη.
Την γέμιση μπορούμε να κάνουμε και με κεράσια ή βύσσινα χωρίς κουκούτσι και καρύδια ή με ανθότυρο ή γλυκιά μυζήθρα ,άχνη, σταφίδες, ξύσμα λεμονιού και ένα κρόκο. Ανάλογα με τα φρούτα μπορεί να αυξομειωθεί η άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου