Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κις Λωραιν

τη συνταγη μας εστειλε η Μαργαριτα Κοκ
Ζυμη
  • 2 φλιτζανια τσαγιου αλευρι
  • 1 κουταλακι μπεικιν ΧΓ,
  • 1 κουταλακι ξανθανικο κομμι ΧΓ,
  •  1 κουταλακι αλατι, 
  • 1/2 φλιτζανι τσαγιου μαργαρινη,
  • 1 αυγο, 
  • 4 κουτ.σουπας νερο,
  • 1 κουτ σουπας λεμονι

Αναμειγνυουμε αλευρι, μπεικιν,κομμι, αλατι. Προσθετουμε βουτυρο και δουλευουμε το μιγμα με τα δαχτυλα. Σε αλλο μπολ ανακατευουμε το αυγο, το νερο και το χυμο λεμονιου.
Προσθετουμε το μιγμα αυγου μεσα στο μιγμα αλευριου σιγα - σιγα και ζυμωνουμε . Ανοιγουμε με πλαστη ενα σχετικα χοντρο φυλλο , στρωνουμε σε βουτυρωμενο ρηχο ταψι και κανουμε τρυπες με ενα πηρουνι . Για γεμιση εβαλα γαλα 2 αυγα (για να γινει πιο αφρατο χτυπηστε χωριστα το ασπραδι σε μαρεγκα) , τυρια και λουκανικο ΧΓ. Ψηνουμε σε μετριο φουρνο μεχρι να ροδισει (περιπου 45 λεπτα). Η ζυμη εγινε εντυπωσιακα καλη αν και ΧΓ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου