Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τουρτα - καραβακι

Η συνταγη ειναι  απο την Κυριακη Γκρ.
για το παντεσπανι θα χρειαστουμε 
  • 250 γρ. αλευρι για κεικ απο τους μυλους Καπλανιδη, 
  • 6 αυγα 
  •  200γρ ζαχαρη
  •  και λιγο ξυσμα πορτοκαλιου γιατι δυστιχως εδω στην Λημνο δεν μπορω να βρω ξυλακια βανιλιας.(αν το θελουμε καφε απλως προσθετουμε δυο κουταλιες κακαο χ.γ).

Χτυπαμε το μειγμα στο μιξερ και στρωνουμε σε ταψι αφου πρωτα εχουμε τοποθετησει λαδοκολλα σε ταψι διαμετρου 26 εκ. 
Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για μια ωρα περιπου. Αν δουμε οτι απο πανω παιρνει χρωμα το σκεπαζουμε με λαδοκολλα.
Για την σαντυγη θα χρειαστουμε:
  •  μια συσκευασια κρεμα γαλακτος χ.γ ενος λιτρου 
  • και μια κουπα ζαχαρη.
 Χτυπαμε μεχρι να γινει μια σφιχτη σαντιγη.Αφου εχουμε κοψει το παντεσπανι μας σε τρια κομματια ραντιζουμε με σιροπι(3 ποτηρια ζαχαρη,2 ποτηρια νερο και μια κουταλια σπιτικη μαρμελαδα).και στρωνουμε μια στρωση απο την σαντυγη μας. Τοποθετουμε το δευτερο κομμματι απο το παντεσπανι ξανα σιροπι και σαντυγη και συνεχιζουμε και με το τελευταο κομματι.Βαζουμε στο ψυγειο να σταθει για μια περιπου ωρα.
Για το σχεδιακι, διαλεγουμε οτιδηποτε σχεδιο μας αρεσει οσο πολυπλοκο και εαν ειναι και πανω απο το σχεδιο βαζουμε λαδοκολλα και το "ξεπατικονουμε". Στν συνεχεια με κοπιδι και πολυ προσεκτικα κοβουμε τα μερη που χρειαζετε και τοποθετουμε την λαδοκολλα πανω στην τουρτα. Πασπαλιζουμε με τριμμενα μπισκοτα, σοκολατα, φουντουκια αμυγδαλα καρυδια χ.γ ή οτι αλλο θελουμε και το σχεδιο ειναι ετοιμο στην στιγμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου