Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ σε ταψί φούρνου

την συντγη και την φωτογραφια μας εστειλε ο Κος Μπαντης απο τους Μυλους Καπλανιδη


ΥΛΙΚΑ
700 γρ. «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
400 γρ. νερό
1 ½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½  κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
(Προαιρετικά μπορούμε να επαλείψουμε την επιφάνεια της πίττας 1 κρόκο αυγού και λίγο ελαιόλαδο, αφού προηγουμένως τα αναμείξουμε καλά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι.
Ακολούθως προσθέτουμε το «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ» και τα ζυμώνουμε καλά, με το χέρι.
Το ζυμάρι μας είναι έτοιμο. Το χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια για να φτιάξουμε 4 φύλλα κάτω και 4 φύλλα από πάνω, σε ταψί φούρνου.
Σε μια καλώς αλευρωμένη με το «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ» επιφάνεια τοποθετούμε τα μπαλάκια μας, και αρχίζουμε να τα «ανοίγουμε» με τον πλάστη μας.
Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε για να μην μας «κολλήσει» το φύλλο αλλά και για να «ανοίγει» πιο εύκολα.
Τα τρία πρώτα φύλλα τα λαδώνουμε και στο τέταρτο φύλλο, χωρίς λάδι, βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας.
Την πίτα μας τη γεμίζουμε με όποιο τύπο γέμισης θέλουμε (σπανάκι, χόρτα, τυρί κ.α.).
Από τα πάνω φύλλα λαδώνουμε μόνο τα πρώτα τρία.
(Προαιρετικά μπορούμε να επαλείψουμε την επιφάνεια της πίττας ένα (1) κρόκο αυγού και λίγο ελαιόλαδο, αφού προηγουμένως τα αναμείξουμε καλά).
Κόβουμε την πίτα μας σε τεμάχια της αρεσκείας μας και την ψήνουμε για περίπου 50’-60’ στον ήδη προθερμασμένο φούρνο μας στους 200ο C (πάνω-κάτω).
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
400 γρ. νερό
1 ½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½  κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
(Προαιρετικά μπορούμε να επαλείψουμε την επιφάνεια της πίττας 1 κρόκο αυγού και λίγο ελαιόλαδο, αφού προηγουμένως τα αναμείξουμε καλά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι.
Ακολούθως προσθέτουμε το «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ» και τα ζυμώνουμε καλά, με το χέρι.
Το ζυμάρι μας είναι έτοιμο. Το χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια για να φτιάξουμε 4 φύλλα κάτω και 4 φύλλα από πάνω, σε ταψί φούρνου.
Σε μια καλώς αλευρωμένη με το «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ» επιφάνεια τοποθετούμε τα μπαλάκια μας, και αρχίζουμε να τα «ανοίγουμε» με τον πλάστη μας.
Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε για να μην μας «κολλήσει» το φύλλο αλλά και για να «ανοίγει» πιο εύκολα.
Τα τρία πρώτα φύλλα τα λαδώνουμε και στο τέταρτο φύλλο, χωρίς λάδι, βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας.
Την πίτα μας τη γεμίζουμε με όποιο τύπο γέμισης θέλουμε (σπανάκι, χόρτα, τυρί κ.α.).
Από τα πάνω φύλλα λαδώνουμε μόνο τα πρώτα τρία.
(Προαιρετικά μπορούμε να επαλείψουμε την επιφάνεια της πίττας ένα (1) κρόκο αυγού και λίγο ελαιόλαδο, αφού προηγουμένως τα αναμείξουμε καλά).
Κόβουμε την πίτα μας σε τεμάχια της αρεσκείας μας και την ψήνουμε για περίπου 50’-60’ στον ήδη προθερμασμένο φούρνο μας στους 200ο C (πάνω-κάτω).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου