Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Γλυκό σοκολάτας ψυγείου

Συνταγη απο http://www.supa.gr/-Οι συνταγες που ακολουθούν είναι απο τη Κλινική διαιτολόγο- διατροφολόγο Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Παν.Αθηνών με Ειδίκευση στην τροφική αλλεργία-δυσανεξία Δρ Αιμιλία Βασιλοπούλου.
Σταφίδες, κακάο σε ένα απολαυστικό δροσερό μείγμα...

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 3κσ μαργαρίνη
  • 4κσ ζάχαρη
  • 3κσ φρουκτόζη ή μαυρη ζάχαρη
  • 4κσ σταφίδες ξανθές
  • 1\2κ.γλ βανίλια (χωρις γλουτενη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λειώσουν και να κάνουν ένα λείο μείγμα.Το κατευάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο.Το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσει το κόβουμε σε 4 ίσια κομμάτια ή σε 8 λεπτές φετούλες. Σερβίρεται παγωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου