Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Crostoli – Ξεροτήγανα

Την Συνταγη μας την εστειλε η Νοεμι Κλ.

Crostoli – Ξεροτήγανα ?!

Συνταγή από το site της  Schar
(μισή δόση)

Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι Β Schar
  •  30 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  •     1 κ.σ. ζάχαρη
  • 80 ml  λευκό κρασί ή ρετσίνα
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, μαργαρίνη, ζάχαρη, αλάτι και το κρασί. Δουλεύουμε με το χέρι σε μια μέτρια μαλακιά ζύμη να μη κολλάει. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Μετά ανοίγουμε σε 2-3 mm  πάχος φύλλο και κόβουμε τρίγωνα σχέδια. Τα κομμάτια τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι , κοκκινίζουν γρήγορα!
Αφήνουμε να στραγγίζουν σε χαρτί κουζίνας , μετά τα πασπαλίζουμε με άχνη.
Είναι πολύ ωραίο αποκριάτικο γλυκό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου