Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Μηλόπιτα Νορβηγίας

Συνταγη που μας παραχωρισε η Νοεμι Κλ.
Μηλόπιτα Νορβηγίας

Υλικά για τη ζύμη

125 γρ βούτυρο ή Βιτάμ
125 γρ  ζάχαρη
125-150  γρ  αλεύρι χ.γ. εξαρτάται από τη μάρκα
    2  αβγά μεγάλα ή 3 μικρά
    1 κ.γλ. μπεικιν χ.γ.
    1 κ.γλ. ξύσμα από λεμόνι
    1   βανίλια
 ------------
    2 μήλα κομμένα σε “σκελίδες”
    2 κ.σ. τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)
 3-4   κ.σ. καστανή, ακατέργαστη ζάχαρη
    ½ κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το Βιτάμ με την ζάχαρη  καλά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά , συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν το μείγμα μας είναι αφράτο βάζουμε το ξύσμα, βανίλια και αλεύρι.
Στρώνουμε μια φόρμα 22 εκ. διαμέτρου με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το μείγμα μας. Από πάνω καρφώνουμε τις σκελίδες από τα μήλα μας κυκλικά να βουτήξουν ½. Πασπαλίζουμε με τα τριμ. καρύδια, καστανή ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. με αέρα για 45 λεπτά.
Είναι πολύ γρήγορο, εύκολο και εμφανίσιμο γλυκό. Και από την γεύση σκίζει.
Η συνταγή είναι από ένα ξένο σαιτ , δική μου μετατροπή  σε χ.γ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου