Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Σνακ τυρο-βάφλες χ.γ.

Συνταγη που μας παραχωρησε η Νοεμι Κλ. 
Σνακ  τυρο-βάφλες  χ.γ.

Υλικά
200 γρ αλεύρι Schar B (η άλλο χγ.)
120 γρ.τριμμένο τυρί (σκληρό Cheddar, γραβιέρα κλπ)
 80 γρ Βιτάμ ή βούτυρο
 1    αβγό
½  κουτί στραγγιστό γιαούρτι
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά σκόνη
 ½ κ.γ. baking powder

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αβγό, γιαούρτι, Βιταμ, λάδι προσθέτοντας το αλεύρι και μπαχαρικά στο τέλος το τυρί. Φτιάχνουμε μια ζύμη όχι πολύ σκληρή , αν θέλει προσθέτουμε λίγο γάλα η νερό. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά. 
Προθερμαίνουμε την βαφλιέρα μας ( σαν να ψήναμε χωνάκια παγωτού). Όσπου θερμαίνεται, φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες από την ζύμη μας σε μέγετος 2 εκ. διαμέτρου περίπου. Βάζουμε μια μπαλίτσα στη βαφλιέρα και πατώντας το καπάκι ψήνουμε για μισό λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει πολύ. Βγάζουμε την βάφλα μας με ένα τσιμπιδάκι σε ξύλο κοπής να κρυώσει.
Και έχουμε ένα ωραίο αλμυρό σνακ! Διατηρείτε σε τάπερ αν δεν θα φαγωθεί.
Από την δόση βγαίνουν  50-60 κομμάτια σε διάμετρο 6-7 εκ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου