Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τιραμισου & cheese cake χωρις γλουτενη

cheese Cake

Υλικα
Βαση
  • Μπισκοτα χ.γλ. (αν δεν εχουμε ευκαιρα μπορουμε να φτιαξουμε πολυ ευκολα  κ γρηγορα αναμειγνευοντας  βουτηρο / ζαχαρη/2 αυγα & φαρινα χ.γλ.).
  • Βιταμ 
κρεμα
  •  Τυρι φιλαδελφια ( ο υπευθυνος της ΚΡαφτ διαβεβαιωσε τηλεωνικα πως δεν περιεχει γλουτενη)
  • Κρεμα γαλακτος 
  • ζαχαρη
γλασσαρισμα
  • Βυσσινο κομποστα Xenia
  • Bon mama μαρμελαδα κερασι
  • ζελατινη χ.γλ. (gelita)
 τριβουμε με τα δακτυλα τα μπισκοτα μαζι με το βιταμ. τα στρωνουμε σε γυαλινο σκευος. Σε ενα μπολ χτυπαμε την κρεμα γαλακτος με το μιξερ μεχρι να στεκεται και προσθετουμε οση ζαχαρη ταιριαζει στα γουστα μας (εμενα μ αρεσει σχεδον αγλυκη). προσθετω το τυρι κρεμα κ τελευταιο προσθετω το τριμμα φλουδας λεμονιου.το στρωνω πανω στα τριμμενα μπισκοτα κ το βαζω για ενα τεταρτο στο ψυγειο.
Σε μια κατσαρολα βαζω την κομποστα μαζι με ζουμι, 2 κουταλιες μαρμελαδα και την αφηνω να παρει μια βραση. Σε ενα μπολ βρεχω 3-4 φυλλα ζελατινης για 5 λεπτα, τα στραγγιζω  και τα ριχνω στο ζεστο μειγμα . αφηνω λιγο να κρυωσει κ μετα περιχυνω την κρεμα. το γλυκο ειναι ετοιμο μετα απο ενα μισαωρο...


Τιραμισου 

 Υλικα
  • μπισκοτα χ.γλ.
  • Κακαο χ.γλ. (ιον)
  • εσπρεσσο σκονη χ.γλ. (νεστλε)
  • κρεμα γαλακτος
  • ζαχαρη
  • τυρι κρεμα χ.γλ. (π.χ. μασκαρπονε ή φιλαδελφια)
  • κονιακ
Σε ενα μπολ διαλυουμε 1 κουταλια σουπας καφε εσπρεσσο σε ενα ποτηρι νερο κ προσθετουμε οσο κονιακ θελουμε. βουταμε τα μισα μπισκοτα , τα οποια στην συνεχεια θρυμματιζουμε και στρωνουμε σε ενα γυαλινο σκευος.ΡΑντιζουμε απο πανω με λιγο κακαο αναμεικτο με καφε σκονη Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος, προσθετουμε την ζαχαρη κ το τυρι κρεμα .Ριχνουμε την μιση κρεμα πανω στα μπισκοτα μας. βαζουμε αλλη μια στρωση θρυμματισμενων κ βρεγμενων μπισκοτων και αλλη μια στρωση κρεμας. στο τελος ραντιζουμε με κακαο κ καφε. Το βαζουμε στο ψυγειο οπου διατηρηται για 3-4 μερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου