Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Μπράουνις χωρίς αλεύρι

Την συνταγη μας εστειλε η Τασουλα Καρ.

Μπράουνις χωρίς αλεύρι
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
Θερμίδες 220 kcal/τεμάχιο

ΥΛΙΚΑ
2/3 κούπας κακάο χ. γλ.
2/3 κούπας ζεστό νερό
300 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2+2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
300 γραμμ. κουβερτούρα χ. γλ.
2 κούπες αλεσμένο φουντούκι (ή καρύδια, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
8 αυγά χωρισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το κακάο με το νερό, το βούτυρο και την ζάχαρη. Ρίχνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε καλά το σοκολατένιο μείγμα.
  2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και αφού κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το φουντούκι και τα κροκάδια.
  3. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα, και τα ανακατεύουμε απαλά με το σοκολατένιο μείγμα. Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ταψί του φούρνου, αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει καλά.
  4. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Το βγάζουμε από τον φούρνο, και αφού κρυώσει το κόβουμε σε τετράγωνα ή σε άλλο σχήμα. Διατηρείται στο ψυγείο για 4 μέρες, ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.

Καλή επιτυχία!

Επίσης εμένα μου άρεσε πιο πολύ με καρύδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου