Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Τυρόπιτα με αλεύρι Μύλων Καπλανίδης

Τυρόπιτα με αλεύρι Μύλων Καπλανίδης
 Αλλη μια συνταγη απο την Νοεμι Κλ.
Υλικά για ταψί διαμ. 23 εκ.

 100 γρ. αλεύρι Καπλανίδη για φύλλο πίτας
 65  γρ. Νερό
  1 κ.σ. ελαιόλαδο
   Λίγο αλάτι και ζάχαρη

Γέμιση μπεσαμέλ από
200 γρ. γάλα
  30 γρ. αλεύρι χ.γ.
  15 γρ. Βιταμ η  βούτυρο
------------------------
150 γρ. τυρί (φέτα, κιτρινο) ό τι έχει το ψυγείο
             Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1       αυγό
50    γρ. γάλα

Εκτέλεση
Με τις οδηγίες του παραγωγού φτιάχνουμε μια ωραία ζύμη και την χωρίσουμε σε 4 μέρη. Ανοίγουμε 4 φύλλα, αλείφουμε το πάτο του ταψιού με λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε το πρώτο φύλλο, πάλι λάδι, δεύτερο φύλλο, μετά το μίγμα μπεσαμέλ με τα τυριά, σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο, λάδι, και το τέταρτο  φύλλο , όποιο περιχύνουμε με το μίγμα αυγό + γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμ. 45 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Το αυγό του δίνει όμορφο κόκκινο χρώμα .

ΥΓ. Στη ζύμη δοκιμάστε να βάλετε μια κουταλιά του γλυκού γιαούρτι,  μειώνοντας το νερό.
        Αν δεν σας αρέσει η γέμιση, βάλτε τις ιδέες σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου