Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Σουφλέ με κιμά και σπανάκι


 Η συνταγη απο την Ελενη Πολ.

Αποφασίζοντας να κάνω εκκαθάριση των υπολοίπων της εβδομάδας, κατέληξα στην παρακάτω συνταγή (συγχωρέστε μου την αοριστία κάποιες φορές, αλλά προέκυψε εκ των ενόντων)

 μαγειρεμένος κιμάς με σάλτσα ντομάτα , χωρίς υγρά (περίσσευμα από φαγητό της εβδομάδας))
ζεματισμένο σπανάκι (περίσσευμα από γέμιση)
κασέρι τριμμένο
2 μικρα΄κολοκύθια τριμμένα (με αλάτι στο στραγγιστήρι 30' περίπου )
λίγο ψιλικομμένο πράσο
1 αυγό
λίγες φέτες ψωμί για τοστ
τριμμένη φρυγανιά
μπεσαμέλ (1/2 δόση)

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, το σπανάκι, το κολοκύθι, το πράσο(μπορεί να είναι και ελαφρώς ζεματισμένο), κασέρι τριμμένο και ένα αυγό.
Βουτυρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ (ανάλογα με την ποσότητα των υλικών), πασπαλίζουμε με φρυγανιά και τοποθετούμε φέτες του τοστ στον πάτο (εγώ τις είχα ψήσει ελαφρώς).Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα του κιμά και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, περίπου για μισή ώρα (μέχρι να πάρει καλό χρώμα η μπεσαμέλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου