Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

πιτσα

Η συνταγη απο Ελενη Πολ.

(Βασική ζύμη από Βέφα Αλεξιάδου))
2/3 φλυτζανιού νερό ή γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
1 1/2 κούπας αλεύρι
αλάτι
3 κουταλιές λάδι

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό υγρό, όπου έχουμε ήδη ανακατέψει τη ζάχαρη. Αφήνουμε λίγο να φουσκώσει. Στη συνέχεια,ρίχνουμε το υγρό σε μία λεκάνη , όπου έχουμε ήδη τοποθετήσει το αλεύρι (κοσκινισμένο) . Προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη για 30' να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος .Ανοίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σεταψάκι με λαδόκολλα.
Στη συνέχεια ,την αλείφουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας (στην οποία, εάν θέλουμε έχουμε βάλει πιπεριές και μανιτάρια)και τοποθετούμε ζαμπόν , μπέϊκον και κασέρι τριμμένο. Τελειώνουμε με πιπεριές και φέτες ντομάτας ψιλοκομμένες και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ελάχιστο λάδι.
Ψήνουμε στους 180-200 C για 35-40'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου