Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κανταϊφάκια τυλιχτά χωρίς γλουτένη... (με φιδέ ρυζιού)

αλλη μια φοβερη συνταγη απο την Κατερινα Αλτ.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Κι αφού συστηθήκαμε με το φιδέ ρυζιού waı waı, ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσουμε. Η αφεντιά μου, αποφάσισα αμέσως να κάνω γλυκό κανταΐφι. Πάνω στο πακέτο γράφει "μηδέν χοληστερόλη", όμως θα φροντίσω να προσαρμοστεί αρκετά στις γεύσεις των τουρκικών (Σ.τ.Μ.και των ελληνικών!) ουρανίσκων… Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Ας έρθουμε στην εκτέλεση:

ΥΛΙΚΑ:
- μισό πακέτο φιδές ρυζιού (WAI WAI)
- 1 νεροπότηρο χοντροκομμένα καρύδια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
- 1,5 νεροπότηρο ζάχαρη
- 2 νεροπότηρα νερό
- 1 πακέτο βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Το πακέτο έχει μέσα 5 κομμάτια φιδέ. Εγώ χρησιμοποίησα τα 3.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε περίπου 3 ποτήρια νερό (δεν πρέπει να βράσει). Βουτάμε μέσα στο ζεστό νερό τα κομμάτια του φιδέ (ένα κάθε φορά). Άλλωστε μαλακώνουν αμέσως.


Μόλις μαλακώσει, μεταφέρουμε το φιδέ στο ταψί μας, προσέχοντας πολύ να μη χαλάσει το σχήμα του, για να μπορέσουμε να το τυλίξουμε στρωτά.


Στρώνουμε το φιδέ προσεκτικά κατά μήκος του ταψιού μας. Βάζουμε  στη μια άκρη μια κουταλιά καρύδια. Σ’ αυτό το σημείο, μπορείτε αν θέλετε να βάλετε στα καρύδια τριμμένη κανέλλα. Γίνεται πολύ νόστιμο κι εξαφανίζει τη μυρωδιά του ρυζιού. Εγώ πρόσθεσα αργότερα βανίλια στο σιρόπι. Έγινε  καταπληκτικό!


Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, μπορούμε να τα τυλίξουμε στο πάχος που τα προτιμάμε. Εμένα μου φάνηκαν λίγο χοντροκομμένα και τα έκοψα. Όμως και τα παχύτερα έγιναν ωραιότατα.


Έστρωσα τα τυλιγμένα κανταϊφάκια μου (εγώ τα λέω πια κανταϊφάκια) στο πυρέξ μου. Για να ροδίσουν, έβαλα πάνω τους βούτυρο σε μικρά κομματάκια. Αν θέλετε μπορείτε να το ρίξετε και λιωμένο.


Τα έβαλα στο φούρνο και τα έψησα στους 220 βαθμούς. Μόλις ροδίσουν όσο εσείς επιθυμείτε τα βγάζετε από το φούρνο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι σύμφωνα με τις παραπάνω αναλογίες και μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το ανακατεύουμε. Αν σας αρέσουν τραγανά, τότε και το κανταΐφι και το σιρόπι πρέπει να είναι χλιαρά. Αν τα προτιμάτε μαλακά, ρίχνετε το σιρόπι στο καυτό κανταΐφι μόλις το βγάλετε από το φούρνο.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Μάαααλιστα! Τα τυλιχτά κανταϊφάκια σας είναι έτοιμα. Κανταϊφάκια χωρίς γλουτένη!

Καλή σας όρεξη… Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

(Τη συνταγή την πήρα και τη μετάφρασα από το μπλογκ της χρυσοχέρας κυρίας Vildan το οποίο έχει ονομάσει: Η χωρίς γλουτένη κουζίνα της Βιλντάν.)
http://glutensizmutfak.blogspot.com/2011/05/glutensiz-kadayif-sarmasi.html
 

4 σχόλια:

  1. που θα βρω τον φιδε ρυζιου?υπαρχει σελιδα να τον παραγγελω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνηθως στα καταστηματα με τα ενθικ προιοντα. αν δεν κανω λαθος τα blue dragon το γραφουν πως ειναι χ.γλ.

      Διαγραφή
  2. δυστυχως οπου εχω ρωτησει δεν ξερει κανεις γι αυτο το προιον .κ χρειαζομαι να το βρω για να κανω την συνταγη σε ασθενη που δεν επιτρεπεται να φαει γλουτενη:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παντως εμεις βρισκαμε σε τοπικο Σ/Μ που εφερνε κινεζικα τροφιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή