Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Παστα Φλωρα

Την συνταγη μας παραχωρισε ο Κος Μπαντης των Μυλων Καπλανιδη
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
      
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ» ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
15 γρ.
Baking powder
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κρόκο αυγού
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα σκεύος το βούτυρο. Το ρίχνουμε στη λεκάνη μας, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά αφήνοντας τα 10’.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τον κρόκο αυγού, το  «ETOIMO ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ» και το baking powder.
Τα ζυμώνουμε με το χέρι μας πολύ καλά μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας ομοιόμορφο.
Σε ένα ταψάκι 25 cm, καλά βουτυρωμένο, βάζουμε τα ¾ της ζύμης μας.
Την πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας μέχρι να απλωθεί σε όλο τον πάτο του ταψιού μας ομοιόμορφα, και σηκώνουμε ελαφρώς την πλαϊνή περιφέρεια της ζύμης μας.
Στη συνέχεια απλώνουμε τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας πάνω στη ζύμη μας, και με το υπόλοιπο ζυμάρι πλάθουμε «κορδόνια» και τα «σταυρώνουμε» πάνω από τη μαρμελάδα, ενώνοντάς τα με την πλαϊνή περιφέρεια της ζύμης.
Την ψήνουμε για 35-40’ στους 180oC σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου