- Παρασκευή Ψωμιού με αλεύρι Schär - MIX B
- Σταφιδόψωμο με Αμύγδαλα (Bread with almonds and raisins)
- Μεσογειακή Μακαρονάδα
- Κρύα σαλάτα μακαρονιών (Macaroni Salad)
- Πάστα Φλώρα (Τάρτα Βερίκοκου)
- Μηλόπιτα (Apple pie)
- Κρέπες (Crepes)
- Κέικ Βανίλια - Σοκολάτα (Classic marble cake)
- Τηγανίτες (Pancakes)
- Χωνάκια με γέμιση κρέμας (Pastry cones for filling)
- Μπεσαμέλ (Bechamel Sauce)
Χρόνος ψησίματος και θερμοκρασία:
8-10 λεπτά στους 250° C
Υλικά:
600gr αλεύρι ΣΑΡ Mix B για ψωμί
50gr μαργαρίνη
400ml χλιαρό νερό
10gr (1 κουταλιά) ξηρή μαγιά
30gr ψιλοκομμένα αμύγδαλα
30gr σταφίδες
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Λιώστε τη μαργαρίνη και αραιώστε την με το νερό. Προσθέστε τη μαγιά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Δημιουργείστε τα καρβελάκια και τοποθετείστε τα σε ταψί ψησίματος στο οποίο έχετε βάλει κόλλα ψησίματος. Σκεπάστε τα με νωπό πανί και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250̊ C για 8-10 λεπτά.
Ελεύθερο γλουτένης, Ελεύθερο σιταριού, Ελεύθερο αυγού, Ελεύθερο λακτόζης
400γρ Σπαγγέτι Schär
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κομμάτια (φιλέτα) αντζουγιες
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο
12 μεγάλες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά κάπαρη
Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το μαζί με την κάπαρη, της αντζούγιες και τις ελιές.
Ζεστάνετε το λάδι σε αντικολληνικό τηγάνι και σωτάρετε τα ψιλοκομμένα συστατικά σε χαμηλή φωτιά, για λίγα λεπτά. Προσθέστε την κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να δέσει, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι (όσο θέλετε). Βράστε τα μακαρόνια, σουρώστε τα και βάλτε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Μαγειρέψτε τα για λίγο ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το φαγητό σερβίρεται πολύ ζεστό.
Βαθμός δυσκολίας: 1
4 μερίδες
Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά
Υλικά:
400gr Πέννες ΣΑΡ
1 μεγάλη ντομάτα, όχι πολύ ώριμη
2 σφιχτά βραστά αυγά
1 κονσέρβα τόνος
λίγες αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές
12 μαύρες ελιές
8 ελιές χωρίς κουκούτσι
4 γεμάτες κουταλιές λάδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Βράστε τις πέννες σε καλά αλατισμένο νερό για 9 λεπτά. Μόλις οι πέννες ετοιμαστούν, προετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά. Κόψτε τα αυγά και τις ντομάτες σε φέτες, με ένα πιρούνι θρυμματίστε τον τόνο (όχι σε πολύ μικρά κομμάτια), προσθέστε τις ελιές, κόψτε τις ελιές (χωρίς το κουκούτσι στη μέση) και τις πιπεριές, σε μικρά κομμάτια. Μαγειρέψτε τις πέννες μέτρια βρασμένες (al dente), τοποθετήστε τις σε μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο καθώς και τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τα αυγά και τις ντομάτες. Ανακατέψτε καλά τη γαρνιτούρα με την ντομάτα και τα αυγά, εναλλάξ.
Ελεύθερο γλουτένης, Ελεύθερο σιταριού, Ελεύθερο λακτόζης
150γρ αλεύρι Schär MIX C για όλες τις χρήσεις
75 γρ ζάχαρη
1 αυγο
75γρ μαργαρίνη
Γάλα, όσο χρειάζεται
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν - πάουντερ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε το αλεύρι MIX C σε ένα μεγάλο μπολ και φτιάξτε μια τρύπα στο κέντρο. Βάλτε τη ζάχαρη, το αυγό, τη μαργαρίνη, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού στην τρύπα. Ζυμώστε καλά και βάλτε μέσα αρκετό γάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι, όχι πολύ μαλακό. Κρατήστε ένα μέρος της ζύμης (για το σχέδιο) και απλώστε την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού με περίπου μισό εκατοστό σε πάχος. Τοποθετείστε το μέσα σε βουτυρωμένο και αλυερωμένο ταψί. Απλώστε μαρμελάδα βερίκοκο. Φτιάξτε λωρίδες από ζυμάρι και τοποθετήστε τις πάνω στο κέικ σε διχτυωτό σχέδιο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 40 λεπτά.
Βαθμός δυσκολίας: 2
Χρόνος ψησίματος και θερμοκρασία:
45 λεπτά στους 200° C
Υλικά:
230gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
120gr ζάχαρη
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σε σκόνη
150ml νερό
150gr βούτυρο ή μαργαρίνη
Υλικά για τη γέμιση:
3 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια
40gr ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλλα
Εκτέλεση:
Λιώστε το βούτυρο. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μία ανοιχτόχρωμη και αφράτη κρέμα. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια στο αλεύρι και ανακατέψτε το με την αφράτη κρέμα των αυγών, μαζί με το νερό και το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετείστε τη ζύμη που φτιάξατε σε στρογγυλή φόρμα, την οποία έχετε λαδώσει και αλευρώσει. Τοποθετείστε τα κομμάτια των μήλων στην επιφάνεια και ραντίστε με τη ζάχαρη και την κανέλλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200̊C για 45 λεπτά.
Ελεύθερο γλουτένης, Ελεύθερο σιταριού
Βαθμός δυσκολίας: 1
Για 6 μερίδες
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Υλικά:
110gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
250ml (1 φλιτζάνι) γάλα
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί
Εκτέλεση:
1. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά, το αλεύρι και το αλάτι
2. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα και χτυπήστε το μίγμα με σύρμα μαγειρέματος, έως ότου γίνει λείο (να μην υπάρχουν καθόλου σβώλοι)
3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε 3-4 κουταλιές από το μίγμα, περιστρέψτε το τηγάνι ώστε το μίγμα να απλωθεί και να καλύψει ολόκληρο τον πάτο του τηγανιού. Μειώστε την θερμοκρασία και τηγανίστε έως ότου πήξει το μίγμα
4. Γυρίστε την κρέπα από την άλλη μεριά έως ότου ψηθεί και από τις δύο μεριές
5. Τέλος, προσθέστε πάνω στην κρέπα μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί και διπλώστε την
Ελεύθερο γλουτένης, Ελεύθερο σιταριού
Βαθμός δυσκολίας: 1
Χρόνος ψησίματος και θερμοκρασία:
60 λεπτά στους 200° C
Υλικά:
500gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις
250gr βούτυρο
250gr ζάχαρη
2 βανίλια σε σκόνη
3 αυγά
1 κουταλιά ρούμι
Λίγο αλάτι
1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
125ml γάλα
3 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές γάλα
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε καλά το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέστε σ’ αυτό τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά, το ρούμι και το αλάτι. Προσθέστε εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο. Βάλτε τα 2/3 από το μίγμα σε μία λαδωμένη φόρμα. Ανακατέψτε καλά το υπόλοιπο 1/3 του μίγματος μαζί με το κακάο, 2 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλιές γάλα και ρίξτε το στο μίγμα που έχετε τοποθετήσει ήδη στην φόρμα. Για να φτιάξετε το σχέδιο του μαρμάρου, ανακατέψτε ελαφρά με ένα πιρούνι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200̊ C, για περίπου 60 λεπτά.
Ελεύθερο γλουτένης, Ελεύθερο σιταριού
Βαθμός δυσκολίας: 1
4 τεμάχια
Υλικά:
130gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις
250ml γάλα
2 αυγά
Λίγο αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τα αυγά με το αλεύρι, προσθέστε το κρύο γάλα και το αλάτι και συνεχίστε να ανακατεύετε ελαφρά. Αφήστε το μίγμα να «μείνει» για περίπου 10 λεπτά. Πάρτε μία γεμάτη κουτάλα από την ζύμη και βάλτε την στο τηγάνι με το καυτό λάδι, φροντίζοντας να απλωθεί καλά σε όλο τον πάτο του τηγανιού. Όταν η ζύμη ψηθεί από την μία πλευρά γυρίστε την να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Οι τηγανίτες σερβίρονται ως γλυκό, προσθέτοντας κρέμα, λιωμένη σοκολάτα κλπ. ή αλμυρές με τυρί, ζαμπόν κλπ. Οι τηγανίτες μπορούν να προετοιμαστούν και από την προηγούμενη ημέρα.
Ελεύθερο γλουτένης, Ελεύθερο σιταριού
Βαθμός δυσκολίας: 2
Υλικά:
100gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές ζάχαρη
50gr βούτυρο
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Ξεχωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι των αυγών. Προσθέστε λίγο αλάτι στο ασπράδι και χτυπήστε το μέχρι να σφίξει. Ανακατέψτε τη μαγιά με το αλεύρι. Χτυπήστε τους κρόκους με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα και μετά ανακατέψτε σε αυτό το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα ασπράδια. Καλύψτε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια κουτάλας φτιάξτε τέσσερεις δίσκους από το μίγμα, οι οποίοι θα έχουν την ίδια διάμετρο και το ίδιο πάχος. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200̊ C μέχρι να πάρουν ένα καφέ-χρυσό χρώμα. Γυρίστε τους δίσκους από την άλλη μεριά και καθώς είναι ζεστοί, φτιάξτε τους κώνους (χωνιά). Αφήστε τα να κρυώσουν σε τέσσερα στενά ποτήρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου