Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Τάρτα φρούτων με μαρέγκα


Συνταγη απο http://www.supa.gr/-Οι συνταγες που ακολουθούν είναι απο τη Κλινική διαιτολόγο- διατροφολόγο Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Παν.Αθηνών με Ειδίκευση στην τροφική αλλεργία-δυσανεξία Δρ Αιμιλία Βασιλοπούλου.

Υλικά για 6 μερίδες
Για ταψί διαμέτρου 20εκ.
  • 1/2 φλυτζ τσαγιού κόκκινα φρούτα (μούρα, κεράσια, φράουλες,κλπ)
  • 1 πορτοκάλι
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη (χωρις γλουτενη)
  • 3 κουτ.σούπας λικέρ (χωρις γλουτενη)
  • 3 κουτ.σούπας γάλα αποβουτυρωμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Πλένετε τα κόκκινα φρούτα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι και χοντροκόβετε την ψίχα του, αφαιρώντας το άσπρο μέρος και τις ίνες του
2.Χτυπάτε στο μίξερ ή με σύρμα τ'αβγά με τη ζάχαρη και να διαλυθεί η ζάχαρη.Προσθέτετε το λικέρ και το γάλα και ανακατεύετε.Τέλος ρίχνετε τα κόκκινα φρουτα και το πορτοκάλι
3.Βουτυρώνετε ελαφρά το ταψί και αδειάζετε μέσα το μίγμα.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
4.Χτυπάτε τ'ασπράδια των αβγών στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.Τη ρίχνετε πάνω από την τάρτα και την ξαναβάζετε στο φούρνο για 5-7λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα.Σερβίρετε αμέσως

1μερίδα:120 θερμίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου