Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Βασιλόπιτα χ.γλουτένη

Από Σόφη Αρ.
  • 1 κιλο αλέυρι χγ (περίπου)
  • 2 κουταλάκια μπέικιν χ.γ.
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουπα αμυγδαλα και καρύδια χ.γ.
  • φρουτα αποξηραμένα χ.γ.
  • 1 πορτοκάλι ολόκληρο με την φλουδα
  • 4 αυγα
  • χυμός απο 2 πορτοκάλια
  • αχνη ζαχαρη χ.γ. για πασπάλισμα.
  • 1 πακετο βιταμ

Βαζουμε τα καρυδια και τα αμυγδαλα και το πορτοκάλι (καλα πλυμμένο) και τα αποξηραμένα φρουτα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μεχρι να γίνει ενας πολτος. Αδειαζουμε το μειγμα σε μια λεκανη μαζί με τα υπόλοιπα υλικα και χτυπάμε (ισως χρειαστει ή παραπανω αλευρί ή λιγότερο) μέχρι να γίνει ενας χυλός. Μετα βάζουμε το χυλό σε ενα βουτυρωμένο ταψί και ψηνουμε σε προθερμασμένο φουρνο για 45 λεπτα περιπου στους 180 (αναλογο με το φουρνο που διαθετουμε)...Επίσης βαζουμε και το νόμισμα μεσα....... Πασαπλίζουμε με αχνη ζαχαρη και διακοσμούσε όπως θελουμε. Εμεις γραφουμε την χρονια με φλουδες απο πορτοκάλι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου