Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Μπισκότα βουτήρου

Απο συνταγη του Παρλιαρου με μικρες αλλαγες
ΥΛΙΚΑ:
240 γρ. βούτυρο
90 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
300 γρ. αλεύρι χ.γλ. (αν βαλουμε dove μπλε ή Σαρ c ) δεν βαζω μπεικιν. Στα αλλα αλευρα προσθετω ενα κουταλακι γλυκου.

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Πάνω σε μία λαδόκολλα, με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής «κόβουμε» μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.

Μπορούμε να τα κολλήσουμε ανά δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή να τα βουτήξουμε μέχρι τη μέση στη σοκολάτα. Εάν θέλουμε να τα κάνουμε σοκολατένια, αφαιρούμε 50 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε 50 γρ. κακάο

Σημ. οσο πιο πολυ χτυπαμε το μειμγα τοσο πιο αφρατα γινονται...
Σημ 2. Με τα γραμμαρια δεν τα παω καλα και παντα με το ματι τα υπολογιζω.
Σημ. οταν τα ψησουμε μπορουμε καποια να τα βουτηψουμε σε λιωμενη κουβερτουρα (χ.γλ.) μαυρη ή ασπρη,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου