Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Γαλαξιδιωτικο Ραβανι χωρις ιχνος αλευρι....

Την συνταγη την βρηκα χτες στο Εθνος της Κυριακης και πραγματικα την χαρηκα γιατι ειναι μια συνταγη παραδοσιακη που γινεται διχως την παρουσια αλευρων....
Υλικα
-11/2 κιλο ρυζι γλασέ ( προσοχη ειναι το μονο ρυζι που μπορει να περιεχει γλουτενη λογω λευκανσης.
-1 1/2 κιλο ζάχαρη
- Βανιλια χ.γλ.
-3/4 ποτηριου ελαιολάδο
- νερό
-20 καρφια γαριφαλα
- Κανελα για πασπαλισμα.

Εκτελεση
Πλενουμε το ρυζι , το στεγνωνουμε , το ριχνουμε στο Multi και το ψιλοκόβουμε. Μετραμε την ποσοτητα του ρυζιου σε ποτήρια και υπολογιζουμε τη διπλη ποσότητα νερου. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταινουμε το νερό με το ελαιολαδα και μολις γίνει χλιαρο το νερο ρίχνουμε το ρύζι που εχουμε ανακατε΄ψει με την ζαχαρη και την βανιλια. Ανακατευουμε συνεχως με ξύλινη κουταλα για να μην κολλησει. Μολις παρει βραση χαμηλωνουμε τη φωτια και συνεχιζουμε να ακακατευουμε το μειγμα μεχρι να πήξει. Θα ειναι ετοιμο οταν το μειγμα ξεκολλαει απ οτ α τοιχοματα της κατσαρολας. ΣΕ ταψι λαδωμενο αδειαζουμε το μειγμα και στρωνουμε την επιφανεια του με λαδωμενο κουτάλι. Το χαραζουμε σε ρόμβους και σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε και ενα γαρυφαλο. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 250 για 30 λεπτα την κάτω πλευρα και αλλα 30 λεπτα πανω και κάτω. Σερβίρουμε και ραντιζουμε με κανελα.

Σημ. δοκιμασα σε ενα μικρο ταψακι μειωνοντας τα υλικα στο 1/5. επειδη με την κανελα και τα γαρυφαλα δεν τα παω καλα εβαλα μαστιχα κ φλουδα λεμονιου... α και μισο λαδι μισο βουτηρο.... κανει ομορφη καραμελωμενη κρουστα και θυμιζει κατι απο χαλβα αμφιλοχιας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου