Υλικα
-
400 γρ φαρινα χ. γλουτενη (μυλοι αγιου γεωργιου)
-
1 φακελακι μπεικιν χωρις γλουτενη (Pural σε
φακελακι από τα βιολογικα)
-
5 αυγα χωρισμενα σε ασπραδι / κροκους
-
5 φρυγανιες χ.γλ. Σαρ τριμενες στο μουλτι
-
1 χουφτα κορν φλεικς χ.γλ. (mollino Nicoli)
τριμμενα στο μουλτι
- 250 γρ βιταμ
- ¾ κουπας ζαχαρη
- 250 γρ βιταμ
- ¾ κουπας ζαχαρη
-
100 γρ. γαλα.
-
Λιγο κονιακ (μεταξα 5*)
-
Βανιλια χ. γλ (bourbon Naturata )
-
Καρυδια σπασμενα (κατά βουληση)
-
Μισο τενεκαδακι σοδα (turbog)
-
Ζαχαρη και νερο για σιροπι (κατά βουληση αναλογα ποσο
γλυκο το θελετε το γλυκο μας)
Σε μια λεκανη χτυπω το βιταμ μαζι με την ζαχαρη με το μιξερ.
Ξεχωριστα χτυπω σε μαρεγγα τα ασπραδια, και όταν γινουν αφρατα τα προσθετω στο
βουτηρο. Ριχνω μεσα τους κροκους και συνεχιζω το χτυπημα. Προσθετω Καρυδια,
φρυγανια , κορνφλεικς, μπεικιν και αλευρι και χτυπαω συνεχως μεχρι να
ανεκατευουν καλα. Προσθετω σταδιακα τα υγρα (εναλλαξ) γαλα και σοδα, και
τελευταιο το κονιακ με την βανιλια μεσα διαλυμενη…αναλογα με το αν είναι πηχτο
η αραιο το μειγμα προσθετω αλευρι ή σοδα. Απλωνω το μειγμα σε βουτηρωμενη φορμα
και ψηνω στην αρχη στους 190 για 20 λεπτα και μετα στους 170 μεχρι να ροδιζει
καλα. Στο ενδιαμεσο ετοιμαζω το σιροπι και το προσθετω κρυο στο ζεστο γλυκο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου