Αναλογα με την χωρητικοτητα του καδου του αρτοπαρασκευαστη μπορειτε να
αυξομειωσετε τις ποσοτητες των υλικων και φυσικα να προσθεσετε και αλλα
μυρωδικα "καλουδια" . Φαντασια κ κεφι να υπαρχει.
- Αλευρι χωρις γλουτενη 300 γραμ περιπου ( καλυτερα αποτελεσματα με
αλευρι που ενδυκνειται για γλυκα οπως Dove φαρινα /scar c / μειγμα κεικ
καπλανιδη)
- 100 γρ ζαχαρη (αν υπαρχει καφετια ζαχαρη ακατεργαστη ακομη καλυτερα, απλα αυξανουμε την δοσολογια)
- 100 γρ βιταμ χ.γλ.
- 4 αυγα
- 2 κουταλιες μπεικιν χ.γλουτενη
- διαφορους ξηρους καρπους σπασμενους αλλα χοντροκομενους
χ.γλ.(φουντουκια, αμυγδαλα ασπρα/ καρυδια/ καστανα βρασμενα -το καλυτερο
μου)
- φρουτακια γλασσαρισμενα χ.γλ.
- κερασακι ή νεραντζι ή περγαμοντο γλυκο κουταλιου κομμενο σε κυβακια μεγαλα
- ξυσμα ή ψιλοκομμενη φλουδα πορτοκαλιου
-σταφιδες ξεπλυμενες
-1 ποτηρακι κονιακ μικρο
- μπαχαρικα μυρωδατα χ.γλουτενη ( κανελλα, γαρυφαλο, τριμμενο μοσχοκαρυδο κλπ κλπ)
(αν το μειγμα ειναι σφιχτο προσθετω λιγο χυμο πορτοκαλι ή ελαχιστο γαλα).
Οσο για την εκτελεση... απλα τα εβαζα στο καδο και ο αρτοπαρασκευαστης εκανε την δουλεια του...
Οταν ειναι ετοιμο μπορουμε να το αλείψουμε με γλασσο ασπρο ή να το διακοσμησουμε με γιορτινα στολιδια και κορδελες...
υ.γ. στον αρτοπαρασκαευαστη εχω φτιαξει τις πιο νοστιμες και ευκολες σπιτικες μαρμελαδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου