Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Κεικ Γιορτινο για αρτοπαρασκευαστη


Αναλογα με την χωρητικοτητα του καδου του αρτοπαρασκευαστη μπορειτε να αυξομειωσετε τις ποσοτητες των υλικων και φυσικα να προσθεσετε και αλλα μυρωδικα "καλουδια" . Φαντασια κ κεφι να υπαρχει.

- Αλευρι χωρις γλουτενη 300 γραμ περιπου ( καλυτερα αποτελεσματα με αλευρι που ενδυκνειται για γλυκα οπως  Dove φαρινα /scar c / μειγμα κεικ καπλανιδη)
- 100 γρ ζαχαρη (αν υπαρχει καφετια ζαχαρη ακατεργαστη ακομη καλυτερα, απλα αυξανουμε την δοσολογια)
- 100 γρ βιταμ χ.γλ.
- 4 αυγα
- 2 κουταλιες μπεικιν χ.γλουτενη
- διαφορους ξηρους καρπους σπασμενους αλλα χοντροκομενους χ.γλ.(φουντουκια, αμυγδαλα ασπρα/ καρυδια/ καστανα βρασμενα -το καλυτερο μου)
- φρουτακια γλασσαρισμενα χ.γλ. 
- κερασακι ή νεραντζι ή περγαμοντο γλυκο κουταλιου κομμενο σε κυβακια μεγαλα
- ξυσμα ή ψιλοκομμενη φλουδα πορτοκαλιου
-σταφιδες ξεπλυμενες
-1 ποτηρακι κονιακ μικρο
- μπαχαρικα μυρωδατα χ.γλουτενη ( κανελλα, γαρυφαλο, τριμμενο μοσχοκαρυδο κλπ κλπ)
(αν το μειγμα ειναι σφιχτο προσθετω λιγο χυμο πορτοκαλι ή ελαχιστο γαλα).

Οσο για την εκτελεση... απλα τα εβαζα στο καδο και ο αρτοπαρασκευαστης εκανε την δουλεια του...
Οταν ειναι ετοιμο μπορουμε να το αλείψουμε με γλασσο ασπρο ή να το διακοσμησουμε με γιορτινα στολιδια και κορδελες...
υ.γ. στον αρτοπαρασκαευαστη εχω φτιαξει τις πιο νοστιμες και ευκολες σπιτικες μαρμελαδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου