Υλικά...
Για 2 λεπτές βάσεις πίτσας με διάμετρο περίπου 30 εκ., 4 φλιτζάνια αλεύρι σπελτ, 2 κουταλάκια γλυκού ξερή μαγιά, 380 ml νερό, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι, 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη.
Εκτέλεση...
Ανακατέψτε
όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώστε για 10’ με το χέρι ή στο μίξερ σε
χαμηλή ταχύτητα. Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα, αλείψτε με ελαιόλαδο και
αφήστε τη να ξεκουραστεί για 1 ½ ώρα τουλάχιστον. Χωρίστε τη ζύμη σε 2
μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες. Αλείψτε κάθε μέρος ζύμης με
ελαιόλαδο και αφήστε να ξεκουραστούν για 10’. Ανοίξτε κάθε κομμάτι
ζύμης σε ένα φύλλο με διάμετρο 20 ή 30 εκ. ανάλογα με το πάχος που
προτιμάτε και αλείψτε την επιφάνεια κάθε φύλλου με ελαιόλαδο. Αφήστε να
ξεκουραστούν άλλα 10’ πριν βάλετε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου