Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

maxi Bake rolls...

Η μικρη ειχε μια ιδεα... σπιτικα bake rolls χωρις γλουτενη...
Επιστρατευτικε η φαντασια και τελικα το αποτελεσμα ηταν αρκουντως ικανοποιητικο...
Τα υλικα τα γραφω στο περιπου γιατι μεζουρα (κλασσικα) δεν χρησιμοποιησα...
Κρατησα λιγη απο την ζυμη για τα ψωμακια και προσθεσα αλευρι... επλασα μια ζυμη μακροστενη (σαν μπαγκετα) και το μεγαλο ερωτημα... πως φτιαχνουν την τρυπα στην μεση? καλαμακια δυο απο σουβλακια περιστρεφονται και μενουν μεσα.... τα εψησα για περιπου 15 λεπτα... εβγαλα την μιση μπαγκετα και οπως ηταν μισο ψημενη η ζυμη την εκοψα σε φετουλες ( οσο πιο λεπτες μπορουσα, λιγο δυσκολο γιατι εκαιγε....)... τις φετουλες τις ξαναεβαλα στο φουρνο με βουτηροσκορδο και πιπερι αλειμενες μεχρι που ροδισαν...
την αλλη μιση μπαγκετα την εκοψα 10 λεπτα αργοτερα.. (πειραμα γαρ) . αυτη κοπηκε πιο δυσκολα γιατι η ζυμη ηταν πιο τραγανιστη... την εψησα και αυτη μεχρι να ροδισει και να κριτσανισουν τα bake rolls...
(μπορουμε να κυλησουμε την μπαγκετα σε σουσαμι, σε χοντρο αλατι, σε χροντρο πιπερι κλπ κλπ).

Yλικα που χρησιμοποιησα...
  • μισο πακετο φαρινα Αγιου γεωργιου - μισο πακετο αλευρι ψωμιου μπλε (χωρις γλουτενη φυσικα)...
  • 1 φακελακι μαγια χ.γλουτενη (γιωτης)
  • αλατι / πιπερι χ.γλ / λιγο ξυδι χ.γλ. (π.χ. τοπ)
  • 1 κουταλια γιαουρτι...
Τα ανακατεψα ολα μαζι και τα ζυμωσα με το χερι....και ακολουθησα την διαδικασια που εγραψα παραπανω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου