Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Καλτσόνε με ψητα λαχανικα

Απο http://www.all-diet.gr/
Ελεύθερο σιτηρών, γλουτένης, γάλακτος και αβγού

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
  • 500 γραμ. αλεύρι Schar
  • 1 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ.  νερό περίπου


Για την γέμιση:
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 μελιτζάνες
  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 ντομάτες
  • 100 γραμ. ψιλοκομμένες ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού  ρίγανη ξερή ή 2 κουτ. σούπας φρέσκια
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη ανακατεύετε το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το βασιλικό  και προσθέτετε  ένα φλιτζάνι νερό. Ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό αν χρειαστεί. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί  μία ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο και την ξαναζυμώνετε. Χωρίζετε τη ζύμη σε 8 μπάλλες τις οποίες ανοίγετε σε φύλλο με τον πλάστη.
Για τη γέμιση κόβετε σε λεπτές φέτες τα λαχανικά, τα απλώνετε με τη σειρά στο ταψί, τα ραντίζετε με ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και τα ψήνετε για 10 λεπτά στους 160ο C .
Μοιράζετε τα ψημένα λαχανικά και τις ελιές στα φύλλα ζύμης, διπλώνετε στη μέση και κολλάτε τις άκρες με λίγο νερό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 30 - 40 λεπτά στους 180ο C .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου