Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

τυροπιτα με φυλλο χωριατικη

Φυλλο
  • Περιπου 500 γρ μειγμα για φυλλο χωρις γλουτενη (καπλανιδη)
  • 2 μεγαλες μεγαλες κουταλιες γιαουρτι (αγελαδιτσα)
  • λιγο παραπανω από μισο κουτακι σοδα (αναψυκτικο)
  • 4 κουταλιες σπορελαιο
  • 1 κουταλια κορνφλαουερ χωρις γλουτενη
  • 1 πρεζα αλατι / λιγη ζαχαρη
  • 1 αυγο
Γεμιση
  • 2 αυγα χωριατικα
  • 100 γρ  γαλα
  • φετα ή τυρι της αρεσκειας μας
Σε μια μεγαλη λεκανη ριχνουμε την σοδα , 2 κουταλιες λαδι , διαλυουμε το γιαουρτι, το αλατι και την ζαχαρη. Ανεκατευουμε καλα μεχρι να χυλωσει και προσθετουμε το κορν φλαουερ… σταδιακα προσθετουμε το αλευρι ανεκατευοντας. Στην συνεχεια βαζουμε το υπολοιπο λαδι και ζυμωνουμε με το χερι για αρκετη ωρα. Χωριζουμε την ζυμη σε τοσα μπαλακια οσα τα φυλλα που θελουμε να ανοιξουμε.
Σε αλευρωμενη επιφανεια ανοιγουμε με ρολο το φυλλο μας . το τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψακι. Κάθε φυλλο το λαδωμουμε. βγαινει λεπτο ( περιπου 8/10 του χιλιοστου – , τραγανο, χωρις να σκληραινει. Μετα από 3 στρωσεις προσθετω την γεμιση με τα υλικα ανακατα  και στην συνεχεια τα υπολοιπα φυλλα. Με ένα πινελο αλοιφουμε το τελευταιο φυλλο με ένα χτυπημενο αυγο. Χαραζουμε την τυροπιτα και ψηνουμε για περιπου μιση ωρα στους 180 (αερα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου