Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

πανακότα χ.γλουτένη ... πανεύκολη

Γενέθλια χτες της εφήβου μας και ενω προετοιμαζομουν ψυχολογικα οτι θα μου ζητησει να φτιαξω τουρτα δύσκολη και περίπλοκη, με "εστειλε αδιάβαστη" καθως το μονο γλυκισμα που ηθελε ηταν μια ελαφρια δροσερη πανακότα....Απροσμενη "απαίτηση" αλλα πανευκολη...
 
Υλικα
  • 1 λιτρο φρεσκο γαλα (με λιγη λακτοζη) Αγνο
  • 1 κουτι κρεμα γαλ. ΦΑΓΕ (telia με λιγα λιπαρα)
  • 2 κουταλιες ζαχαρη
  • 1 κουταλακι ζαχαρο-βανιλια χ.γλ. (απο τα βιολογικα)
  • 1 φακελακι ζελατινη χ.γλ. gelita (12 φυλλα)
  •  σιροπι βυσσινο Cart d'or  χωρις γλουτενη
Σε μια κατσαρολα βαζω γαλα, κρεμα γαλακτος , ζαχαρη και βανιλια ( αν εχω υγρη βανιλια χ.γλ. ή ξυλακι ειναι καλυτερα γιατι αυτη που εβαλα εγω - ελλείψει των αλλων -εμεινε ως μια καφε διχρωμια στο πανω μερος του γλυκου).Ανακατευω συνεχως μεχρι να παρει βραση.
 
Σε ενα μικρο μπολ βαζω λιγο κρυο νερο και τα φυλλα της ζελατινας, μετα απο 5 λεπτα τα στραγγιζω ελαφρια.
Οταν βρασει το γαλα , κατεβαζω απο την φωτια, ριχνω την ζελατινη και ανεκατευω μεχρι να διαλυθει.
Το μειγμα το βαζω σε φορμα της αρεσκεια μου και μετα στο ψυγειο. θελει γυρω στις 6 ώρες να πηξει.
Ξεφορμαρω και περιχυνω με σιροπι....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου