Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

cupcakes

Απο τις συνταγες που "κυκλοφορουν" περισσοτερο στο διαδυκτυο...
και αυτη απο το μπλογκ http://santie-athina.blogspot.com/

Υλικά:
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπας λάδι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (έβαλα 2%)
  • 1 κούπα ρυζάλευρο (χωρίς γλουτένη)
  • 1/2 κούπα κορν-φλάουρ(χωρίς γλουτένη)
  • 3/4 κούπας ινδοκάρυδο
  • 1κ.σ. μπέικιν (χωρις γλουτενη)
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C (ή 170 C σε αέρα). Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψί με 12 θήκες για μάφινς (ή αλλιώς τις λαδώνουμε και αλευρώνουμε ή χρησιμοποιούμε κατευθείαν θήκες σιλικόνης).
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε (με αυγοδάρτη) τα αυγά με τη ζάχαρη για λίγο. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό και ξύσμα. Ρίχνουμε και τα στερεά, ομογενοποιούμε.
Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε για 20-25' (ανάλογα το φούρνο, θα τα δείτε να ροδίζουν).

Για την κρέμα(έτσι να βρίσκεται...!)
150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. άχνη (κοσκινισμένη -χωρις γλουτενη)
λίγο λιμοντσέλο(δηλαδή ανάλογα τα γούστα)
2κ.σ. γάλα 

Χτυπάτε στο μίξερ τα παραπάνω υλικά και δοκιμάζετε ,αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του λιμοντσέλου ρίχνετε λίγο λίγο.
Αφήνετε στο ψυγείο λίγο να σταθεροποιηθεί και μετα γεμίζετε κορνέ ή και με κουταλάκι διακοσμείτε τα κεκάκια.
Η' δεν τα διακοσμείτε και καθόλου και ρίχνετε απλά ζάχαρη άχνη!

Η συνταγή των cupcakes από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου