Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Μηλοπιτα χ.γλουτένη

Μια συνταγη για να γεμιση το σπιτι μυρωδιες...μηλο και κανελα...και βανιλια...

Μια συνταγη για ενα γλυκισμα αφρατο και λαχταριστο...
Υλικα γεμισης
  • Διαφορα μηλα κομμενα σε κυβους
  • Κανελα χ.γλ.
  • Ζαχαρη κατά βουληση ( μιση κουπα εβαλα)
  • Χυμο 3 μανταρινιων
  • Χυμο ενός πορτοκαλιου ζουμερου και μεγαλου
  • Βανιλια χ.γλ.
  • προαιρετικα καρυδια θρυμματισμενα και κονιακ
Υλικά ζύμης
  • 1 πακετο φαρινα χ.γλ (μυλοι αγιου Γεωργιου)
  • 1 κουταλια μπεικιν χ.γλ.
  • 200 γρ βιταμ
  • Βανιλια χ.γλ.
  • 150 γρ ζαχαρη
  • 2 αυγα
  • χυμο 2 πορτοκαλιων
  • γαλα 150 γρ.
Σε ένα κατσαρολακι βαζουμε όλα τα υλικα της γεμισης (εκτος των καρυδιων και του κονιακ) και σιγοβραζουμε μεχρι να γινει ένα ομοιογενες δεμενο μειγμα . το φταχνουμε πρωτο γιατι πρεπει να είναι χλιαρο όταν το απλωσουμε στην ζυμη.Οταν κρυωσει προσθετουμε τα καρυδια και το κονιακ.
Σε ένα μεγαλο μπολ χτυπαμε με το μιξερ το βιταμ με την ζαχαρη μεχρι να ασπρισει. Προσθετουμε τα αυγα και μετα το μπεικιν την βανιλια και λιγο αλευρι, ανεκαταευομαι συνεχως, προσθετουμε σταδιακα το χυμο του ενός πορτοκαλιου, μετα ξανα αλευρι , μετα γαλα , ξανα αλευρι, ξανα γαλα κλπ. Στο τελος προσθετουμε το υπολοιπο χυμο πορτοκαλιου. Επειδη το πορτοκαλι δεν εχει σταθερη ποσοτητα χυμου αυξομειωνουμε αναλογα το γαλα. Η ζυμη είναι αφρατη αλλα σφιχτή.(αν γυρισουμε ένα κουταλι με ζυμη αναποδα δεν πρεπει να πεφτει)
Αλειφουμε – με το κουταλι- ένα βουτηρωμενο στρογγυλο ταψι με μια στρωση ζυμης (περιπου ένα δακτυλο), μετα ριχνουμε την γεμιση κ στην συνεχεια το υπολοιπο της ζυμης που το στρωνουμε με κουταλι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο (στον αερα) στους 180 για περιπου 35-40 λεπτα.
Αν θελουμε πασπαλιζουμε μετα με ζαχαρη αχνη χ.γλουτενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου