Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Πιτσα χωρις γλουτενη

Οταν το ντελιβερι φερνει πιτσες κανονικες για τους μη κοιλιοκακικους του σπιτιου , συνηθως εχω μια μικρη - καλως εννουμενη γκρινια / παραπονο- απο την νεαρα κορη μου... Ετσι και το χτεσινο σαββατοβραδο... "θελω και εγω πιτσα αυριο και να την κανεις πιο "λαχταριστη" και νοστιμη απο αυτη που παραγγειλατε... Μολις λοιπον ξεφουρνισα την πιτσα χ.γλ.που πραγματικα την ζηλεψα και που ειναι απειρως πιο "λαχταριστη" απο αυτη της πιτσαριας.


υλικα για την ζυμη
- 200 γρ. αλευρι χ.γλ ( εβαλα schar B)
-1 φακελακι μαγια
- 1 κουταλια μπεικιν χ.γλ. (benz gluten)
 - 1 μικρο κουταλακι ζαχαρη
-1 πρεζα αλατι
- 150 γραμμαρια νερο...
για την πιτσα
- τυρια 3 γευσεων τριμμενο (χ.γλ.)
-μπεικιν χ.γλ.
-πιπερια κοκκινη, πιππερια πρασινη,. μανιταρια, ριγανη ή θυμαρι
-1 κουταλακι κετσαπ χ.γλ. (Heinz)

εκτελεση
Σε ενα μπολ ανεκατευω αλευρι, μπεικιν, αλατι, ζαχαρη. Διαλλυω την μαγια σε χλιαρο νερο και το προσθετω στο αλευρι σιγα σιγα ανεκατευοντας με ενα πηρουνι. Βγαινει μια ζυμη υδαρης αλλα με συνοχη και ελαστικη... την απλωνω με το κουταλι σε ενα στρογγυλο λαδωμενο ταψι... αλειφω  το κετσαπ και ριχνω την ριγανη... στην συνεχεια βαζω το τυρι... (οταν ερχεται σε επαφη με την ζυμη την βοηθα να φουσκωσει χωρις να κατσει μετα) και τελος το μπεικον ,τις πιπεριες και τα μανιταρια.
Ψηνω σε προθερμασμενο ( 190) φουρνο για περιπου 20 λεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου