Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

μπισκότα με σοκολάτα χ.γλουτένη

Συνταγη απο http://www.mistershef.com

Yλικά...
Για 16 μπισκότα:  
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι από φαγόπυρο (π.χ. Καπλανίδη)
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη αμυγδαλόψιχα σχεδόν σκόνη, 
60 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, 
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα, 
¼ φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη χ.γλ.
1 βανίλια σκόνη χ.γλ
1 φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα (χ.γλουτενη οπως της Νεστλε)
1 κουταλιά σούπας κακάο (χ.γλουτενη οπως Ιον)
λαδόκολλα.   
Εκτέλεση...
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι από φαγόπυρο, την αμυγδαλόψιχα, τη μαύρη ζάχαρη, τη βανίλια, την τριμμένη κουβερτούρα ή τις σταγόνες κουβερτούρας και το κακάο. Ρίξτε τα αβγά και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ανακατέψτε το μείγμα. Αφήστε το σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων στο ψυγείο για μια ώρα. Με ένα κουτάλι, απλώστε μικρές ποσότητες από το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου