Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

πανευκολες γλυκες μπουκιτσες...


Λοιπον ο μικρος εχει απιστευτες ιδεες... οταν ειδε και δοκιμαζε τα στριφτα τυροπιτακια , ειπε πως η ζυμη του θυμiζε ντοντας και πως θα γινοταν νοστιμο γλυκο -με νουτελα γεμισμενο... Εδωσε λοιπον την ιδεα και σημερα - μια που ειχα χρονο μπολικο τα δοκιμασα. απο τα ωραιότερα και ευκολοτερα γλυκισματα που υπαρχουν. Δεν ξερω αν υπαρχει ονομασια για τα γλυκακια αυτα, ειναι ομως τοσο ευκολα που μπορει να τα φταιξει ο καθενας.
Τα υλικα ειναι διχως δοσολογιες γιατι ειναι απο ζυμη (για πιτσα) που περισσεψε , ισα για να φτιαξω δοκιμαστικα 6 κομματια μικρα μικρουλια
υλικα για ζυμη: φαρινα αγ. γεωργιου χ.γλ.  / μπεικιν χ.γλ. / μαγια χ.γλ. / αλατι / ζαχαρη 
Για την Γεμιση: μαρμελαδα χ.γλ. νουτελα, σοκολατα χγλ
 ανοιγω πολυ λεπτο φυλλο (απο ζυμη που εχει ηρεμησει και εχει φουσκωσει για περιπου 20 λεπτα) και το κοβω σε τριγωνακια. καθω κομματι το αλειφω με μαρμελαδα ή νουτελα , το τυλυγω ρολο (σαν κρουασαν) και μετα το στριβω (σαν μισοφεγγαρο). Τα τηγανιζω σε καυτο λαδι για 1-2 λεπτα απο καθε πλευρα. Τα βαζω πανω σε αποροφιτικο χαρτι  και πασπαλιζω με ζαχαρη αχνη και κανελα χ.γλ ή τριβω σοκολατα χ.γλ ( εβαλα χολεξ με φραουλα).
η επομενη αποπειρα θα εχει γεμιση κρεμας κ κανελας (σαν μπουγατσας) , και ελαφριας κρεμας με σταφιδες-κανελα - και κονιακ. Επισης και με γεμιση μηλου θα ειναι καλη... φαντασια να υπαρχει... Δοκιμαστε τα ανεπιφυλακτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου