Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Μεξικάνικη μπομποτα

Συνταγη απο http://www.cooktherapy.gr

  • 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι από καλαμπόκι (Polenta Mollino χ.γλ)
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα ξινόγαλα
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένη μεξικάνικη πιπεριά jalapeno (πωλείται σε βαζάκια)
  • 1 κούπα κατεψυγμένο καλαμπόκι (το αφήνουμε να ξεπαγώσει μία ώρα)
  • 2 κουταλάκια λάδι

1. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (22 cm διάμετρος).
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά.
4. Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το ξινόγαλα.
5. Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος, προσθέτουμε το μείγμα με το αυγό και το ξινόγαλα στο μπολ με τα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε ελάχιστα, δεν πρέπει να το κουράσουμε το μείγμα.
6. Προσθέτουμε την πιπεριά jalapeno και το καλαμπόκι. Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί.
7. Ψήνουμε 20-30 λεπτά μέχρι να φαίνεται στέρεο και να ροδίσει ελαφρά.
8. Αφήστε να κρυώσει μερικά λεπτά πριν να το κόψετε σε τριγωνικές μερίδες. Σερβίρουμε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου