Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

σπανακοπιτα

υλικα
  • σπανακι / μαιντανος / ανιθος (προαιρετικα κρεμμυδακι και σκορδο)
  • λαδι
  • φετα κατα βουληση)
  • 500 γρ αλευρι ( εβαλα μισο φαρινα και μισο μπλε Αγ.Γεωργιου)
  • 100 γρ βιταμ
  • αλατι /πιπερι
  • μαγια χ.γλ.
  • 1 κουτ. μπεικιν χ.γλ.
  • 1 κουτ. ξυδι χ.γλ.
  • 1 με 1/2 κουπα χλιαρο νερο 
Βραζω το σπανακι ψιλοκκομενο μαζι με τα μυρωδικα αφου τα τσιγαρισω πρωτα. αλατι και πιπερι κατα βουληση.
φτιανχω την ζυμη μου .Αφου εχω πρωτα κοσκινισει το αλευρι, προσθετω το βιταμ σε κομματακια και το τριβω με το χερι μου αναεκατευοντας με το αλευρι . μετα προσθετω την μαγια διαλυμενη στο αλευρι και στο τελος την κουταλια το ξυδι. ζυμωνω αρκετα. Η ζυμη ειναι σφιχτη αλλα ευκολοπλαστη και δεν κολα στα χερια.
την αφηνω να ξεκουραστει μεχρι να βρασει και να κρυωσει το σπανακι. στην συνεχεια με την μιση ζυμη ανοιγω χοντρο φυλλο και απλωνω το μισο σε λαδωμενο ταψι. ριχνω το σπανακι ανακατω με τριμμενη φετα. σκεπασω με το υπολοιπο φυλλο. ψηνω γιοα περιπου 20 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στο 180.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου