Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Μπισκοτάκια βουτύρου με άρωμα λεμονιού(χωρίς γλουτένη)

απο http://santie-athina.blogspot.com/


Στο χθεσινό ποστ, λοιπόν βάλαμε τα κεκάκια με τα οποία διασκέδασε ο μικρός μας φίλος και σήμερα βάζουμε και τα μπισκοτάκια λεμονιού, που φτιάξαμε επίσης και ο μικρούλης βούτηξε μερικά για δικά του!!
Βρήκα μια συνταγή στο διαδίκτυο για μπισκότα χωρίς γλουτένη( στο εξωτερικό είναι πολύ δημοφιλείς τέτοιες συνταγές, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο θέμα αυτό), γιατί περιέχει διάφορα είδη αλευριού, εκτός από το κλασικό λευκό που ξέρουμε, είχα πάει και σε μαγαζί με βιολογικά και έτυχε να πάρω αλεύρι αμάρανθου, οπότε τη δοκίμασα και βγήκε μια χαρά!

  • 115γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη (χωρις γλουτενη)
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια (χωρις γλουτενη)
  • 135 γρ. ρυζάλευρο (χωρις γλουτενη)
  • 40γρ. άνθος αραβοσίτου (χωρις γλουτενη)
  • 20γρ. αλεύρι αμάρανθου (χωρις γλουτενη)
  • 20γρ. αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη


Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνει κρέμα (με ξύλινη κουτάλα το έκανα) και προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό και τη βανίλια. Ρίχνουμε όλα τα στερεά και ανακατεύουμε για να σχηματιστεί μια ζύμη(ζυμώνουμε και με το χέρι μας...με γάντι καλύτερα!).
Φτιάχνουμε 2 μικρά ρολάκια (κυλιδρικό σχήμα), τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο(εγώ άφησα όλη τη νύχτα).
Όταν είμαστε έτοιμοι να τα ψήσουμε, κόβουμε σε φετούλες (πάχος λίγο λιγότερο από το πάχος το δαχτύλου μας), τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 10' στους 175 βαθμούς(όχι παραπάνω γιατί αρπάζουν εύκολα).
Αφού κρυώσουν τα κυλάμε σε ζάχαρη άχνη, σαν τους κουραμπιέδες! Στην ουσία είναι σαν κουραμπιεδάκια με γεύση λεμονιού. Βγαίνουν αν θυμάμαι καλά 30-40 μικρού μεγέθους.
Επίσης φτιάχνονται κανονικότατα και αν αντικαταστήσουμε το ρυζάλευρο και τον αμάρανθο με κανονικό αλεύρι στις ίδιες ποσότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου