Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

μικρες συνταγες για νοστιμα γιορτινα γλυκα


Εδω θα βρειτε διαφορα ειδη γλασσου (τα εχω δοκιμασει ολα) , κρεμες για γεμιση γλυκων και ζαχαροπαστα....
Γλασσο Σοκολατας Απλο
Υλικά:
  • 1 κουτι ζαχαρούχο γάλα (π.χ. βλαχας)
  • 250 γρ κουβερτούρα  χ.γλ. νεστλε
  • 1 κ.σ βιταμ
Εκτέλεση:

Σε Μπεν μαρι ( η κατσαρολακι μεσα σε μεγλαη κατσαρολα νμε νερο που βραζει) ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Όταν κρυώσει λίγο το γλυκο την απλώνουμε από πάνω.
Γλασο Σοκολατας με κρεμα γαλακτος (για κοκ )
  • 250 γρ, κουβερτουρα χ.γλ.
  • 250 γρ κρεμα γαλακτος χ.γλ.
  • 1 κουτ. μέλι χ.γλ.
Σε μια μικρη κατσαρολα ζεσταινουμε πολύ καλα την κρεμα γαλακτος (να μην καει). Τεμαχιζουμε την σοκολατα και την βαζουμε σε ένα μπολ. Λιγο πριν παρει βραση η κρεμα αποσυρουμε από την φωτια και περιχυνουμε με την σοκολατα.
Προσθετουμε το μελι.
Περιμενουμε 1-2 λεπτα και μετα ανακατευουμε με μια κουταλα μεχρι να γινει μια λεια και ομοιογενεης σοκολατενια σος. Περιμενουμε εκτος ψυγειου να σφιξει και βουταμε τα κοκ…
Γλασσο #3
  • 1 πλακα κουβερτουρα χ. γλ.
  • 40 γρ ζαχαρη 60 γρ γαλα
  • λιγο μελι
  • 1 κουταλακι κονιακ ή χυμο μανταρινι
Λιωνουμε τη σοκολατα μαζι με το γαλα , το μελι και το χυμο μεχρι να βρασει και να πηξει.
Γλασσο ασπρο χωρις σοκολατα
  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη χ.γλ. (π.χ. ΗΑΙ)
  • 1 βανίλια  χ.γλ.
  • 2-3 κουταλιές νερό 
ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά τα υλικα  μέχρι να λιώσει η ζαχαρη  και να ζεσταθεί.
Γλασσο ασπρης σοκολατας
  • 1 κουβερτουρα ασπρη χ.γλ. (π.χ. νεστλε)
  • 40 γρ ζαχαρη
  • 30 γρ. Γαλα
Αν θελουμε να ειναι πιο ασπρη η επικαλυψη χρησιμοποιούμε κρεμα γαλακτος.
Γλασσο Σιροπι ( για κεικ / τουρτα σαχερ κλπ)
  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 150 γραμ. κακάο.
  • 200 γρ μαυρη σοκολατα χ.γλ.
Κάνετε σιρόπι, χρησιμοποιώντας την  ζάχαρη το  νερό.
Προσθέτετε το . κακάο.
Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτετε την μαύρη σοκολάτα (σε κομμάτια) και ανακατεύετε καλά μέχρι το γλάσο να αρχίσει να πήζει.
«Γλασσο» μαρμελαδας
  • 400 γρ Μαρμελαδα χ.γλ (πχ. Bon mamma) βερυκοκκο ή φραουλα ή πορτοκάλι
  • 6 κουταλιές της σούπας νερό.
Αν η μαρμελάδα περιέχει κομματάκια φρούτου, τα λιώνετε στον μούλτι. Στη συνέχεια, ανεβάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να πάρει μια βράση.
Την αφήνετε να κρυώσει.


Ζαχαροπαστα

  • 450 γρ αχνη ζαχαρη χ.γλ.
  • 10-12 κουταλιες γαλα
Τα πλαθουμε μεχρι να γινει η παστα μας . Αν εχουμε χρωματα ζαχαροπλαστικης χ.γλ. μπορουμε να τα προσθεσουμε για ένα πολυχρωμο αποτελεσμα
Ζαχαροκολλα

  • Ζαχαρη αχνη χ.γλ. και ελαχιστο νερο …

Τα ανεκατευουμε και εχουμε μια κολα  για να στερεωσουμε την ζαχαροπαστα πανω σε μπισκοτα...

Κρεμα για γλυκα
  • 350 γρ γαλα φρεσκο
  • 150 γρ κρεμα γαλακτος χ. γλουτενη
  • 80 γρ ζαχαρη
  • 40 γρ κορν φλαουερ χ.γλ
  • 1 αυγο
  • 3 κροκοι
Γεμιση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμ το γάλα και την κρεμα γαλακτος και βαζουμε να ζεσταθουν σε μετρια προς δυνατη φωτια. Βαζουμε σε ένα μεγαλο μπολ την ζαχαρη , το κορν φλαουερ, και τα αυγα (ολοκληρο και κροκους) και τα χτυπαμε λιγο. Μολις ζεσταθει καλα το μειγμα αλλα πριν παρει βραση ριχνουμε το 1/3 στο μειγμα των αυγων. Ανακατευουμε καλα και αδειαζουμε πισω στην κατσαρολα με το υπολοιπ γαλα. Συνεχιζουμε το ανεκατεμα. Σταδιακα η κρεμα θα αρχισει να δενει. Μολις πηξει και αρχισει να κοχλαζει, αποσυρουμε από την φωτια και αδιεαζουμε σε ένα καθαρο σκευος ώστε να κρυωσει πιο γρηγορα. Την σκεπαζουμε με μεμβρανη για να μην πιασει κρουστα και την αφηνουμε στο ψυγειο για περιπου 2 ωρες. Όταν την βγαλουμε την ξαναναεκατευουμε ώστε να μαλακωσει.
Κρεμα2
  • 4 αυγα 200 γρ γαλα 
  • 1 κουτακι κρεμα γαλακτος 
  • 50 γρ. κορν φλαουερ χ.γλ.
  • βανιλια μπαστουνακι 
  • ένα κουταλακι χυμο απο ενα μανταρινι 
  • 50 γρ ζαχαρη ( η περισσοτερη αναλογα τις προτιμησεις)
Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το γαλα με την βανιλια και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα αφου εχουμε πρωτα τα εχουμε ανακατεψει και ομογενοποιησει. Βραζουμε κ ανεκατευουμε συνεχως μεχρι να ειναι πηχτη η κρεμα μας
Κρεμα Κακαο
Εάν θέλετε να κάνετε τις  κρέμες σοκολατένιες, αφού πήξει η κρέμα αλλα πριν κρυωσει  θα βάλετε μέσα όση σοκολάτα  χ.γλ. θέλετε,. Ή  είναι μαζί με το κορν φλάουρ να βάλετε 2 – 3 κουταλιές κακάο χ.γλ (πχ Ιον)
Κρεμα Μανταρινι  /πορτοκαλι /λεμονι
Επισης αν θελετε να κανετε φρουτενια κρεμα θα προσθεσετε φλουδα τριμμενη και λιγο από το χυμο του μανταρινου /πορτοκαλιου/ λεμονου μειωνοντας το γαλα ή την κρεμα γαλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου