Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

ζαμπονοτυρόπιτα χωρις γλουτένη

Υλικα

  • 1 κουτι κατεψυγμενη σφολιατα valpifrom χωρις γλουτενη
  • 10 φετες  τυρι gouda
  • 10 φετες τυρι edam  (δικη μου προτιμιση ειναι της ΦΑΓΕ)
  • 10 φετες ζαμπον ή γαλοπουλα ή καπνιστο αναλογα με τις προτιμισεις χωρις γλουτενη ( η γευση που μας ταιριαζει περισσοτερο ειναι της βιολογικης σειρας του Νικα)
  • 1 κρεμα γαλακτος με χαμηλα λιπαρα χ.γλ.
σε λαδόκολλα αλευρωμενη και πασπαλισμενη με αλευρακι χωρις γλουτένη ανοιγουμε την σφολιατα μας (ξεπαγωμενη) σε φυλλο με τον πλαστη... καποιες φορες αν εχει κρατησει  υγρασια βαζω και απο πανω λαδοκολλα ...
Το φυλλο μας πρεπει να καλυπτει ενα στρογυλλο ταψακι 25αρι μαζι με τα πλαινα...
Το φυλλο το κατω που θα στρωσουμε στο βουτηρωμενο ταψι μπορει να μην ειναι και πολυ λεπτο.
τοποθετουμε απο πανω τα τυρια με τετοιο τροπο ωστε να υπερκαλυπτονται μεταξυ τους.
Απο πανω βαζουμε το ζαμπον και περιχυνουμε με την μιση κρεμα γαλακτος.
Βαζουμε ολη μας την τεχνη ( λεμε τωρα ) ωστε να ανοιξουμε ενα λεπτο λεπτο φυλλο ( συνηθως εγω το βγαζω σε ... κομματακια και σαν σε παζλ τα ενωνω...) και το τοποθετουμε μετα ... προσοχης στο ταψι μας. κανουμε παντου πηρουνιες και τρυπιτσες και ριχνουμε την υπολοιπη κρεμα γαλακτος.
ψηνουμε στον αερα ( 180) για περιπου 40 λεπτα (αναλογα το φουρνο)...


Σημ...
δεν προκειται ποτε μα ποτε αν ξεχασω την γκαφα μου οταν πρωτοειδα την σφολιατα... Σχημα ωσαν τουβλου και δεν ηξερα πως να την χρησιμοποιησω... θεωρησα οτι ηταν ηδη φυλλο ανοιχτο σαν αυτο του εμποριου με την καργα γλουτενη...και το εβαζα κομματιαστο στο ταψι διχως να το πλασω...

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου