ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ απο την Αθηνα Κ.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζ. σπορέλαιο
1 φλυτζ. χλιαρό
γάλα φρέσκο
1 κ. γλυκού ζάχαρη
1 κ. σούπας ξύδι
½ κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού μαγιά
ξηρή
αλεύρι Φαρίνα κόκκινη Μύλοι Αγ. Γεωργίου χ.γλ όσο
πάρει
Γέμιση : τυρί με αυγό και λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε
τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και στη συνέχεια σταδιακά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα
υλικά . Στο τέλος προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί προκειμένου η ζύμη να μη
κολλά.
Μόλις
η ζύμη είναι έτοιμη ανοίγουμε στο χέρι μας στρογγυλά πιτάκια και αφού
προσθέσουμε τη γέμιση στο κέντρο το
κλείνουμε γύρω -γύρω και τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί. Αλείφουμε με κρόκο
ή γάλα την επιφάνειά τους και ψήνουμε στους 180ο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου