Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Μικρές τάρτες με σοκολάτα και αμύγδαλο


Μικρές τάρτες με σοκολάτα και αμύγδαλο απο την Ανασταστια Πρ.
(για ταψί για muffin με 12 θέσεις)
  • 100 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 85 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • ½ κουτ.γλ. βανίλια φυσική
  • 3 αυγά
  • 100 γρ κουβερτούρα Nestlé
  • 100 γρ αμύγδαλο άψητο (για σιγουριά παίρνουμε ολόκληρα αμύγδαλα και τα βάζουμε στο multi για να γίνουν σκόνη)
  • 80 γρ αλέυρι χ.γλ. (Μύλοι Αγ. Γεωργίου ή Καπλανίδη για κέικ)
  • 1 κ.γλ. bakin’ powder (Valpiform) 
Προαιρετικά: γλάσσο σοκολάτας ή ζάχαρης με λεμόνι (βλ. για συνταγές http://glouteni.blogspot.com )
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: περ. 25 λεπτά
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Επαλείφουμε το ταψί των muffin ή τοποθετούμε χαρτί για muffin.
2. Χτυπάμε το βούτυρο με ζάχαρη, αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά και τα προσθέτουμε το μίγμα*. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε πμεν-μαρί. Ανακατεύουμε την λιωμένη σοκολάτα με τα αμύγδαλα, το αλεύρι και το bakin’ powder και το προθέτουμε και αυτό στο μίγμα.
3. Γεμίζουμε τις θήκες και το τοποθετούμε στον φούρνο στους 2000 (μέση, αέρα στους 1750) για περίπου 25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
4. Λιώνουμε το γλάσσο σε μπεν μαρί. Βγάζουμε τα muffin από τις φόρμες τους και τα περιχύνουμε με το γλάσσο.


υ.γ. εκκρεμουν οι φωτογραφιες της Αναστασιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου