Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

ενα "kinder delice" σπιτικο κ gluten free....(2)

Tην ιδεα την ειχε δωσει κ την κατωχιρωσε η Σοφια λ. στην σελιδα της Ελληνικη Εταιριας Κοιλιοκακης στο facebook.... Σαν βαση ειχε το κεικ 3 υλικων της Ειρηνης...
Ευκολο ,εξυπνο κ πρωτοτυπο... η νεαρα το λατρεψε ειχε ομως μια ενσταση... κατι του λειπει...κατι αλλο ειχε μεσα το κιντερ...βλεπετε ειναι στην διαιτα χ.γλ εδω κ 3 χρονια οποτε εχει ακομη "Αναμνησεις γευσεων" ( μ' αρεσε αυτο....)... με εβαλε λοιπον να αγορασω κανονικο κιντερ ντ. κ να συγκρινω τις γευσεις... Πιο μαλακο παντεσπανι επρεπε, και κατω απο το γλασσο μια υδαρη κρεμουλα ειχε... με ποτο μεσα... με φρουτωδη γευση... με κακαο... και το γλασσο λιγο πιο μαλακο απο την δικη μου την επικαλυψη....
Μεσολαβισε η εκδορμη στην θεσ/κη και το κεικ εκπληξη της νοεμι...
-"Μαμα ενα παντεσπανι αφρος... δεν εχω ξαναφαει καλυτερο... " οι εντυπωσεις...
-"Καντο σαν την Νοεμι " η προσταγη.... (αστεια αστεια αν υπηρχε εκπομπη στην τηλεοραση με συνταγες χωρις γλουτενη ετσι επρεπε να τιτλοφορειται...)
Συμβουλες δυαδικτιου λοιπον απο την αγαπημενη φιλη....
"Γενικως το παντεσπανι ποτε δεν περιεχει βουτυρο, για αυτό είναι πιο αφρατο και ελαφρυ. Το μυσκτικο είναι στην σωστη αναλογια. Το βουτυρο κανει πολύ βαρυα ζυμη, και πυκνη.  Και το ασπρο παντεσπανι μονο με αυγα κανω,  εχει μια αναλογια για 4 αυγα, 6 κ.σ.αλευρι, 6 κ.σ. ζαχαρη (όχι με βουνο, ας πουμε γεματουτσικο). "


αυτη τη συμβουλη ακολουθησα ...
και συνεχισα με τις οδηγιες της...
"Χτυπάμε τους κρόκος με την μισή ζάχαρη να ασπρίσει, προσθέτουμε το κακάο, καφέ, μπεικιν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα , στο τέλος προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, πρέπει να γίνει σφικτή.  Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το μίγμα με την μαρέγκα και το αλεύρι να ενωθεί.
Σε ένα τσέρκι περίπου με 22-23 εκ. διάμετρο, στρώνουμε λαδόκολλα στο πάτο, γεμίζουμε με το μίγμα μας, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για 45 λεπτά με αντίσταση."


Στο ενδιαμεσο εφτιαξα την κρεμα... κρεμα γαλακτος φαγε χτυπημενη και λιγη ζαχαρη κ στο τελος 2 κουταλιες Φιλαδελφια....
Στο ψυγειο να παγωνει μεχρι να ξεφουρνισω....


Και ειπα να ετοιμασω το γλασσο... Δυο ειδη κουβερτουρας νεστλε... γαλακτος κ σκετη... δυο σταγονες λαδι κ λιγακι φρεσκο γαλα...


ομως αυτη η γεμιση η αποκατω με προβληματιζε... ειπα λοιπον να ακολουθησω το ενστικτο μου κ να ανεκατεψω με ενα κουταλι μαρμελαδα κοκκινη με 4 φρουτα  και λιγη νουτελα και λιγο κονιακ... ενδεχομενως κ ρουμι να ταιριαζει κ λικερ... υδαρης η κρεμα ετουτη κ πολυ αρωματικη....


Ετοιμο το παντεσπανι το κοβω σε κομματια παραλληλογραμα λεπτα , στο μεγεθος του γλυκισματος του κανονικου. μολις κρυωσε αλειψα κρεμα. εβαλα ξανα παντεσπανι και με το πινελο αλειψα το μειγμα μαρμελαδας/νουτελας/κονιακ.... Τελος απλωσα το γλασσο... (μισω το γλασσο που πασαλειβει κουζινα, κουζινα, χερια κ πιατα αλλα...). Στο ψυγειο μεσα για συντηριση ...και καλη μας ορεξη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου